Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Συνάντηση Τσακύρη – Ιερώνυμου για τα ‘’Θεοδώρεια’’

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Με αφορμή το 2ο Φεστιβάλ Χριστιανικής Θρησκευτικής Τέχνης «Θεοδώρεια», το οποίο καθιέρωσε ο Δήμος Μυτιλήνης το 2022, μία πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παναγιώτης Τσακύρης, συνοδευόμενος από τον Άρχοντα του Πατριαρχείου Γρηγόριο Νταραβάνογλου συναντήθηκε χθες με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, μια μέρα μετά τις πετυχημένες εκδηλώσεις του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης στην αγορά.

Το 2ο Φεστιβάλ Χριστιανικής Μουσικής και Τέχνης «Θεοδώρεια» που θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών από τις 3 έως τις 7 Μαΐου, αποτελεί την απάντηση της παρούσας Δημοτικής Αρχής και δη του Αντιδημάρχου κ. Τσακύρη στο Φεστιβάλ για τον Άγιο Βαλεντίνο, που είχε καθιερωθεί επί δημοτικής αρχής Γαληνού με Αντιδήμαρχο τον Κώστα Αστυρακάκη.

Στη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο ο κ. Τσακύρης συζήτησε μαζί του για το φεστιβάλ και την προσπάθεια αναβάθμισής του, που όπως τον ενημέρωσε κάνει προσπάθειες ο Δήμος ώστε να ανεβάσει τον πήχη ακόμα ψηλότερα, ενώ έθεσε και το ενδεχόμενο να τιμήσει ο ίδιος τις εκδηλώσεις με επίσκεψή του στην Μυτιλήνη. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αποδέχτηκε την πρόσκληση του Αντιδημάρχου, σημείωσε ωστόσο ότι θα πρέπει να επανεξετάσουν μετά το Πάσχα το ενδεχόμενο αυτό καθώς δεν είναι σε θέση από τώρα να γνωρίζει αν θα έχει τυχόν υποχρεώσεις για τις αρχές Μαΐου, που δεν μπορεί να αναβάλει. Ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε από τον Αντιδήμαρχο να μεταφέρει τους θερμούς χαιρετισμούς του στον Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιάκωβο, σημειώνοντας ότι η συνεργασία της Αρχιεπισκοπής για το φεστιβάλ θα περνά μέσα από την Μητρόπολη. 

Πρόκειται για την πρώτη κίνηση που κάνει ο Δήμος για τα ‘’Θεοδώρεια’’, καθώς ο Αντιδήμαρχος με το επιτελείο του έχουν εκπονήσει ένα φιλόδοξο σχεδιασμό και αυτό το διάστημα γίνονται οι επαφές προκειμένου να προχωρήσουν στις επίσημες ανακοινώσεις για το φεστιβάλ. 

Μιλώντας στα Νέα της Λέσβου ο Αντιδήμαρχος κ. Τσακύρης δήλωσε: «Πέρυσι το φεστιβάλ είχε τεθεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και φέτος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και αυτός ήταν ο λόγος που βρέθηκα με τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο. Με τον Μακαριότατο συζητήσαμε για τις προσπάθειες του Δήμου μας να στηρίξει τα προσκυνήματα στην διοικητική επικράτεια του Δήμου Μυτιλήνης, ενώ του απευθύναμε πρόσκληση να τιμήσει τις εκδηλώσεις και η απάντηση που λάβαμε είναι ότι θα έρθει αν του το επιτρέψει το πρόγραμμά του, αν και σε κάθε διαφορετική περίπτωση εξέφρασε ο ίδιος την επιθυμία του να επισκεφτεί, και δεν θα είναι η πρώτη φορά άλλωστε, την Λέσβο, για να προσκυνήσει τα λείψανα των Αγίων μας και να ξεκουραστεί στην αγιοτόκο νήσο, όπως χαρακτηρίζεται ο τόπος μας», καταλήγει ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού. 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img