Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Συνεχίζει η Λέσβος στο βαθύ κόκκινο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


68 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν χθες από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας για τη Λέσβο σε σύνολο 4.801 νέων μολύνσεων στην επικράτεια. Η διασπορά του κορονοϊού, όπως φαίνεται από τους αριθμούς, βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα για την περιοχή μας και σε κάθε περίπτωση αρκετά πιο πάνω από τη διασπορά που καταγραφόταν πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο.

Ο μέσος όρος των κρουσμάτων των τελευταίων 7 ημερών είναι 57,29, ενώ ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους είναι  78,67 κρούσματα. 

Με αυτά τα δεδομένα, όπως ήταν αναμενόμενο, χθες ανανεώθηκε ο επιδημιολογικός χάρτης της χώρας με τη Λέσβο να συνεχίζει να βρίσκεται στο βαθύ κόκκινο, ενώ η Σάμος βρίσκεται στο πορτοκαλί (κατηγορία 3), η γειτονική Χίος στο κίτρινο χρώμα, όπως και το δεύτερο νησί του Νομού μας, η Λήμνος (κατηγορία 2).

Η κατηγοριοποίηση των περιοχών γίνεται βάσει της αναλογίας των κρουσμάτων με τον πληθυσμό, όπου στην Λέσβο τα ποσοστά βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα σε αντίθεση με τα άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου και αυτό παρατηρείται από την αρχή της πανδημίας καθώς το νησί μας βρισκόταν πάντα στη χειρότερη θέση.

Αυτό ουσιαστικά προϊδεάζει ότι η περιοχή μας θα βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες στις οποίες θα επιβληθούν μέτρα αν το Υπουργείο Υγείας αποφασίσει μέσα στο χειμώνα να προχωρήσει σε περιορισμούς, παρότι κάτι τέτοιο δεν φαίνεται επί του παρόντος να είναι στις σκέψεις της πολιτικής του ηγεσίας. 

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις