Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Συνεχίζει τις εκθέσεις ο Σοφοκλής Κουτρής

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Συνεχίζει τις εκθέσεις o καλλιτέχνης και ζωγράφος από τη Λέσβο, Σοφοκλής Κουτρής. Μάλιστα πριν από λίγο διάστημα ολοκληρώθηκε η ατομική έκθεση της Νατάσα Γκοβεδάρου, η οποία παρουσίασε τα έργα του κ. Κουτρή στη Θεσσαλονίκη. Η έκθεση με θέμα «Αποκριές και καθημερινότητα» περιλάμβανε πλήθος έργων του κ. Κουτρή και είχε μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό.

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

Ο Σοφοκλής Κουτρής γεννήθηκε στη Μυτιλήνη και αποφοίτησε από σχολείο του νησιού μας. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών το 1964. Έχει βραβευτεί για τη σύνθεση σε έγχρωμη χαλκογραφία, για σύνθεση σε χάραξη χαλκού και για γυμνό σε χαλκογραφία. Πρόκειται για έναν εικαστικό που υπηρέτησε την τέχνη ασταμάτητα και τη δίδαξε σε πανεπιστήμια και κολέγια για πολλές δεκαετίες. 

Στα έργα που θα παρουσιαστούν στην ατομική του έκθεση, με θέμα κυρίως τις απόκριες, υπάρχει έντονο το στοιχείο της κίνησης και των έντονων χρωμάτων. Το συναίσθημα και η χαρούμενη διάθεση που νιώθουν οι καρναβαλιστές πάνω στο ξέφρενο γλέντι αποτυπώνεται στα πρόσωπά τους. Σπανιόλες, αρλεκίνοι, στολές από αμπαζούρ, περίπτερα, πεταλούδες, πειρατές και κινεζάκια συμμετέχουν στην παρέλαση και το καρναβάλι ξεκινάει με τον οδηγό του καρναβαλιού να «ανοίγει» τον δρόμο!

spot_img

More articles

spot_img