Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

«Συνωμοσιολόγοι Βάλεσης και Γιαννάκα»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Εξίσου σκληρή, όπως και οι επιστολές ανεξαρτητοποίησης του Παναγιώτη Βάλεση και της Εριφύλης Γιαννάκα, ήταν η απάντηση της Δημοτικής Αρχής σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν σε αυτό το “διαζύγιο”. Ο Στρατής Κύτελης μιλά για προειλημμένη απόφαση με προφανή στόχο να πληγεί η συνοχή της παράταξης και η Δημοτική Αρχή, η οποία – όπως σημειώνει ο Δήμαρχος – «παρά τη δύσκολη συγκυρία που ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου μας, κατάφερε να δρομολογήσει εξελίξεις τόσο με το μεταναστευτικό, όσο και με τα έργα και τις παρεμβάσεις που αλλάζουν την όψη της Μυτιλήνης και βελτιώνουν τις υποδομές του Δήμου συνολικά».  

Η Δημοτική Αρχή κατηγορεί τα πρώην μέλη της ότι «και οι δύο, με τη δήλωση ανεξαρτητοποίησης και αποχώρησής τους από την παράταξη με την οποία εκλέχτηκαν, με όχημα το μεταναστευτικό και επικαλούμενοι διάφορες συνωμοσιολογικές προσεγγίσεις περί “ισλαμικού χωριού” που δήθεν θα δημιουργηθεί στο νησί και με συνειδητή παραπληροφόρηση για δήθεν έργα εκατομμυρίων που εκτελεί ο Δήμος στην προσωρινή δομή στον Καρά-Τεπέ, όπως υποστηρίζει στη δήλωσή του ο κ. Βάλεσης, επιδιώκουν να “θολώσουν” τα νερά και να δηλητηριάσουν την κοινή γνώμη του νησιού μας, αναζητώντας ρόλο ύπαρξης σε επικείμενες διεργασίες. Εμμένοντας στις ακραίες απόψεις τους και αρνούμενοι να αποδεχθούν ότι τα δεδομένα με το μεταναστευτικό έχουν αλλάξει άρδην, επιχειρούν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα και να “συκοφαντήσουν” τη Δημοτική Αρχή, που με υπευθυνότητα και ωριμότητα, σε συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες αρχές που έχουν ρόλο στην υπόθεση αυτή, αναζήτησε λύσεις και υποχρέωσε σε δεσμεύσεις τους αρμόδιους κυβερνητικούς και ευρωπαίους παράγοντες, προκειμένου να μπει επιτέλους τάξη στη διαχείριση του μεταναστατευτικού και να πάψει να επιβαρύνει τη ζωή του τόπου μας. Κάτι που είναι εμφανές και αναγνωρίζεται ομολογουμένως από την τοπική κοινωνία, αφού όλες οι διάσπαρτες δομές έκλεισαν και οσονούπω και τα διαμερίσματα στην πόλη στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης, ενώ μειώθηκαν δραστικά και οι φιλοξενούμενοι στην προσωρινή δομή στο Μαυροβούνι, η οποία και αυτή θα κλείσει τους επόμενους μήνες, όπως υπάρχει σαφής και κατηγορηματική κυβερνητική δέσμευση».

Σε άλλο σημείο της απάντησης ο Δήμαρχος και το επιτελείο του υποστηρίζουν ότι ο λόγος της δυσαρέσκειάς τους είναι επειδή επένδυσαν πολιτικά στο μεταναστευτικό: «Κατανοούμε το άγχος των κ.κ. Βάλεση και Γιαννάκα από το γεγονός ότι το μεταναστευτικό δεν αποτελεί πλέον το υπ’ αριθμό ένα πρόβλημα του νησιού μας, πάνω στο οποίο πολλοί “επένδυσαν” πολιτικά, μηδέ και των δύο – απ’ ό,τι φαίνεται – εξαιρουμένων, και επιχείρησαν να χτίσουν πολιτικές “καριέρες” και τώρα δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα για να έχουν ρόλο. Είναι γεγονός ότι, από την αρχή σχεδόν της θητείας μας, παρά τις προτάσεις που τους έγιναν για ανάληψη θέσεων ευθύνης στη Δημοτική Αρχή, που άλλωστε είχαν δει και το φως της δημοσιότητας, αρνήθηκαν, αποποιούμενοι ευθύνες και επιλέγοντας να είναι “ξένο σώμα” στην παράταξη που εκλέχτηκαν και σε αυτοαπομόνωση. Αυτοί επέλεξαν αυτή τη στάση και είναι τουλάχιστον υποκριτικό να διαμαρτύρονται τώρα, εκ των υστέρων, ότι παραγκωνίστηκαν. Λίγη ειλικρίνεια δεν βλάπτει, έστω και αυτή την ώρα της αποχώρησης».

Και η απάντηση της Δημοτικής Αρχής καταλήγει: «Είναι εντυπωσιακό, ωστόσο, ότι πέρα από τις συνήθεις εμμονές τους και προκειμένου να κάνουν αίσθηση με την αποχώρησή τους, επιχειρούν να προκαλέσουν “τριβές” στη συνοχή της παράταξής μας, αφήνοντας αιχμές για τη λειτουργία της Δημοτικής Αρχής και της παράταξής μας, αλλά και για τη λειτουργία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Μάταιος ο κόπος τους, η κοινή γνώμη έχει σχηματίσει άποψη και η τοπική κοινωνία αντιλαμβάνεται τις στοχεύσεις του καθενός. Η Δημοτική Αρχή έχει επιλέξει να δρα στο προσκήνιο των εξελίξεων με υπευθυνότητα, προτάσσοντας το καλό του τόπου μας και κάποιοι φαίνεται να επιλέγουν το διχασμό και το περιθώριο».

 

spot_img
Προηγούμενο άρθρο«Σκουπιδότοπος» η Ρωμαϊκή ιχθυοδεξαμενή
Επόμενο άρθροΠροσλήψεις στο Δήμο Δυτικής Λέσβου
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img