Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Σύσκεψη για το θεαθήναι στο Βοστάνειο

Περισσότερο για σύσκεψη που συγκλήθηκε για τον Αντιπρόεδρο της Βουλής, Χαράλαμπο Αθανασίου, έμοιαζε την Παρασκευή η σύσκεψη που συγκάλεσε ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Καμπούρης, παρουσία των διοικήσεων και του διευθυντικού προσωπικού των Κέντρων Υγείας του τόπου μας. Σκοπός της σύσκεψης ήταν να καταγραφούν οι ελλείψεις, κυρίως σε προσωπικό, ώστε να καλυφθούν οι θέσεις.  Η υπόσχεση που δόθηκε στις διοικήσεις των Κέντρων Υγείας είναι ότι ο Αντιπρόεδρος της Βουλής παίρνοντας μαζί του στην Αθήνα την ιεράρχηση των ελλείψεων θα συναντηθεί με τον Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου Χρήστο Ροΐλό, προωθώντας την κάλυψη, αν είναι δυνατόν, κάθε κενής θέσης στα Κέντρα Υγείας. Αυτό ωστόσο που δεν είπε ο διοικητής του νοσοκομείου στους παρευρισκομένους είναι γιατί χρειάζεται να μεταφέρει τα αιτήματα ο κ. Αθανασίου στον κ. Ροΐλό, όταν ο τελευταίος βρισκόταν πριν από λίγες μέρες στη Μυτιλήνη και περιόδευσε στα Κέντρα Υγείας, έχοντας την ευκαιρία να ενημερωθεί διά ζώσης για τα προβλήματα και τις ελλείψεις παραπέμποντας για προσωπικό από… Σεπτέμβριο!! 

Φυσικά ο κ. Καμπούρης υπογράμμισε ότι η σύσκεψη έγινε στο πλαίσιο των κατευθύνσεων και οδηγιών του Πρωθυπουργού για τον επανασχεδιασμό του νέου Υγειονομικού Χάρτη της Χώρας. Εντύπωση προκαλεί πως ενώ η σύσκεψη ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 12:00, μέσα στα πρώτα 30 λεπτά από την ολοκλήρωσή της ήταν έτοιμο και εστάλη και το Δελτίο Τύπου σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, πράγμα που δείχνει την επικοινωνιακή προετοιμασία από πλευράς νοσοκομείου.

Η σύσκεψη έγινε υπό την προεδρία του κ. Αθανασίου και συμμετείχαν εκτός από τον διοικητή του Βοστάνειου οι Πρόεδροι των ΤΟΠΦΥ Μακρή Ελένη, Ροδίτης Αλέξανδρος, Γιανναρέλλης Δημήτρης και οι Συντονιστές των Κέντρων Υγείας Μυτιλήνης, Καλλονής, Άντισσας, Πολιχνίτου και Πλωμαρίου. 

Μεταξύ άλλων θεμάτων ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Καμπούρης αναφέρθηκε και στους εμβολιασμούς, κρίνοντας μάλιστα ο ίδιος ότι μέχρι το τέλος καλοκαιριού ίσως χρειαστεί να επιβραδυνθούν οι ρυθμοί γιατί θα έχει χτιστεί το τείχος ανοσίας στη Λέσβο! Ειπώθηκε τέλος ότι προσεχώς θα μεταφερθούν στο Κέντρο Υγείας Καλλονής και θα λειτουργήσουν δύο γραμμές εμβολίων τόσο για το εμβόλιο της pfizer όσο και για το εμβόλιο της Johnson & Johnson καθώς ετοιμάζονται οι τίτλοι τέλους για το εμβόλιο της AstraZeneca.