Τα λεσβιακά προϊόντα ταξιδεύουν

Ξεκίνησε η γαστρονομική σκυταλοδρομία Lesvos Food Challenge από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου, διοργανωτή του φεστιβάλ γαστρονομίας Lesvos Food Fest. Η φετινή δράση πραγματοποιείται αντί του ετήσιου φεστιβάλ, λόγω των περιορισμών της πανδημίας, και μέσα από αυτή προϊόντα της Λέσβου ταξιδεύουν σε 10 τοποθεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με παραλήπτες διακεκριμένους μάγειρες και σεφ, οι οποίοι θα τα μαγειρέψουν με αγάπη και έμπνευση.

Το περιεχόμενο των θεματικών γαστρονομίας στις οποίες εντάσσονται τα μαγειρέματα ποικίλλει ανάλογα με τις προτιμήσεις και την εξειδίκευση του κάθε σεφ. Ενδεικτικά Sardine Rolls meze, Wine Pairing, Elegant Ouzo treat, Cheesy pies and more, Lesvos high tea, Lesvos brunch time, NY DIY cocktails. H γαστρονομική σκυτάλη του Lesvos Food Fest θα περάσει από τη Λέσβο, στην Αθήνα, Σάμο, Σουηδία, Αυστρία, Γερμανία, Βέλγιο, Μεγάλη Βρετανία, Καναδά, ΗΠΑ.

Η μετάδοση των μαγειρεμάτων θα πραγματοποιηθεί μέσα από τα κανάλια του Lesvos Food Fest και των συμμετεχόντων στα κοινωνικά δίκτυα και θα ανακοινώνεται σταδιακά. Το ξεκίνημα έγινε την περασμένη Κυριακή με την Μαρία Πανάγου, η οποία μαγείρεψε… εν πλω πάνω σε ένα ψαροκάικο, στα ανοιχτά της Πέτρας και του Μολύβου, και αύριο Πέμπτη 24/6 τη σκυτάλη παίρνει η ελληνικής καταγωγής, βραβευμένη στο βρετανικό Master Chef, Ειρήνη Τζώρτζογλου. Μεταξύ των σεφ, που συμμετέχουν στη δράση, βλέπουμε επίσης τον Αλέξανδρο Παπανδρέου, τον Χάρη Κατρακάζα στη Σουηδία, τον Τζόνι Λίβανο και τη Βασιλική Βουρλιωτάκη στη Νέα Υόρκη, τον Δημήτρη Βουλτούκη στο Βέλγιο, τον Peter Minaki στον Καναδά, τη Νικολέτα Σγουρού στην Αυστρία κ.ά.

Το Lesvos Food Challenge διοργανώνεται υπό την αιγίδα του ΝΠΔΔ Τουρισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου. Χρυσός Χορηγός της δράσης είναι το ούζο Ισιδώρου Αρβανίτη και χορηγοί ο Αγροτικός και Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Στύψης και Σελάχας ΑΕΒΕΕ. 

Τα Lesvos Food Challenge Boxes ταξίδεψαν με προϊόντα των: 

Αρτοζαχαροπλαστεία Σουσαμλής,  Γαλακτοκομική Λέσβου, NISSOS GREEK FOOD, Ε. Θυμέλης Α.Β.Ε.Ε, Bio Aronia Lesvos, Ταστάνης Μ & Δ, Δ. Σαντζηλιώτης ΑΕΒΕ, Οικοτεχνία Παπαγιαννίδη, Theros Greek Food Anthology, Γαλακτοκομική Μυστακέλλη ΙΚΕ, Ποτοποιία Ι. Βαρβαγιάννης ΕΠΕ, Αγροτουριστικός Συν/σμός Γυναικών Μεσοτόπου, Ποτοποιία Σαμαρά ΑΕΒΕΕ, ΕΒΑ Ελληνική Βιομηχανία Αποσταγμάτων , Ποτοποιία Ματθαίου Υιοί,  Ε & Κ Μπουχλής ΑΕ, Αγρόκτημα ΤΕΠΕΣ, Μυτιληνιά Γη, Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Λέσβου, Lesvos Honey, Θερμιώτης Αγγελής, Φίλια Γη, Οικοτεχνία Ερέσσυκο, Κουκούλας Δημήτριος, Ελένη Γανώση, Πρωτούλης- Ραφτέλλη & ΣΙΑ ΕΕ, Τζωρτζής Μιχαήλ, ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ.