Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

“Τα βρόντηξε” ο Π. Ανδριώτης

Δεν πρόλαβε καλά – καλά να αναλάβει καθήκοντα άμισθου συνεργάτη στη ΔΕΥΑΛ για θέματα οικονομικά και διαχείρισης προσωπικού και την Παρασκευή υπέβαλλε την παραίτησή του. Ο λόγος για τον ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο, Παναγιώτη Ανδριώτη, που τελικά αποφάσισε να μην αποδεχτεί την πρόταση του Γιώργου Φλώρου, η οποία εγκρίθηκε στην  τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Αιτία είναι η έντονη αντίδραση του Δημάρχου, Στρατή Κύτελη, ο οποίος δεν είχε ενημερωθεί σχετικά με την συνεργασία αυτή, αλλά και η επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του κ. Ανδριώτη η παράταξη Μαμάκου. 

Η είδηση αυτή, που αποκάλυψαν τα “Νέα της Λέσβου” την περασμένη Τετάρτη, προκάλεσε τριγμούς στο εσωτερικό της παράταξης της Δημοτικής Αρχής, αν και επρόκειτο για άμισθη θέση εξωτερικού συνεργάτη για θέματα που θα μπορούσε να διαχειριστεί ο Π. Ανδριώτης, έχοντας πλούσια εμπειρία από την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως Διευθυντής Τραπέζης. Ωστόσο, οι αντιδράσεις εντός και εκτός του πλαισίου της Δημοτικής Αρχής οδήγησαν σε ένα έντονο παρασκήνιο που λίγο έλειψε να φέρει ανατροπές στη μέση της θητείας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, καθοριστικό ρόλο στην τροπή που πήρε αυτή η υπόθεση έπαιξαν οι πιέσεις που ασκήθηκαν από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης με την οποία εξελέγη ο Π. Ανδριώτης και έφτασε δύο φορές ένα βήμα πριν από την επίσημη συνεργασία με την Δημοτική Αρχή. Ο Γιάννης Βατός εξαπέλυσε πρώτος πυρά μιλώντας για ιδιοτέλεια και αμοραλισμό, ενώ δριμεία ήταν και η ανακοίνωση του επικεφαλής, Μιχάλη Μαμάκου, την επόμενη ημέρα, ο οποίος άφησε αιχμές τόσο κατά του Προέδρου της ΔΕΥΑΛ όσο και κατά του πρώην συνεργάτη του για εξυπηρέτηση συμφερόντων και πολιτικό τυχοδιωκτισμό. Στην ίδια ανακοίνωση βέβαια, η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης παραδέχτηκε για πρώτη φορά δημοσίως ότι είχε φθάσει πολύ κοντά σε συμφωνία για συνεργασία με την Δημοτική Αρχή, αλλά τελικά ναυάγησε.

Στην επιστολή του προς την Διοίκηση της ΔΕΥΑΛ, ο Π. Ανδριώτης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την πρόταση να αναλάβω καθήκοντα  άμισθου εξωτερικού συνεργάτη, με συγκεκριμένες  αρμοδιότητες. Ως υπεύθυνος  πολίτης και  μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, θεωρώ ότι μπορούσα να προσφέρω και να συμβάλλω με τις όποιες δυνάμεις και γνώσεις διαθέτω, στην καλύτερη λειτουργία της ΔΕΥΑΛ, προς όφελος των πολιτών της Λέσβου. Επειδή όμως δεν επιθυμώ να διαταράξω την πολιτική γαλήνη των θεματοφυλάκων της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της ηθικής, και κυρίως επειδή δεν επιθυμώ να δημιουργηθεί αναστάτωση, σας κάνω γνωστό ότι δεν αποδέχομαι την πρόταση. Αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που καταβάλλετε,  εύχομαι καλή συνέχεια στο έργο σας».

Ο Γιώργος Φλώρος από την πλευρά του δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση για το συγκεκριμένο θέμα, ωστόσο όπως είπε στα “Νέα της Λέσβου” θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου εφ’ όλης της ύλης μέσα στις επόμενες ημέρες.