Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Ταλαιπωρία στον αέρα για τους επιβάτες για Λέσβο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


Οι θυελλώδεις νοτιάδες που επικρατούσαν στη Λέσβο από το πρωί της Δευτέρας, πέρα από τις καταστροφές σε όλο το νησί, είχαν σαν αποτέλεσμα μεταξύ άλλων να προκληθούν διάφορα προβλήματα στις πτήσεις προς τη Μυτιλήνη. Αρκετές από αυτές ακυρώθηκαν, καθώς ήταν αδύνατο να προσγειωθούν, με τους επιβάτες να ταλαιπωρούνται αλλά και να προκαλούνται και αλλαγές στο πρόγραμμα εμβολιασμών κατά του COVID-19, καθώς κάποια από τα αεροπλάνα που δεν κατέβηκαν στο αεροδρόμιο Οδυσσέας Ελύτης μετέφεραν και σκευάσματα που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν στους χθεσινούς εμβολιασμούς.

Πιο συγκεκριμένα το βράδυ της Δευτέρας δεν προσγειώθηκε η πτήση της Aegean, αλλά μόνο της Sky Express (που πραγματοποιούνταν με ελικοφόρο). Μάλιστα στην πτήση της πρώτης επέβαιναν επιβάτες της επίσης ακυρωμένης μεσημεριανής πτήσης, που για δεύτερη φορά δεν κατάφεραν να «πατήσουν» στη Λέσβο. Όσον αφορά την Sky Express, όμως, δεν κατάφερε να προσγειωθεί η πτήση που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο της άγονης γραμμής, από Θεσσαλονίκη για Ρόδο η οποία περνά και από Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο. Χθες το πρωί ωστόσο δεν κατάφερε να προσγειωθεί καμία πτήση στο αεροδρόμιο της πόλης μας, με αποτέλεσμα η ταλαιπωρία των επιβατών να συνεχιστεί.

«Το πρόβλημα αυτό είναι σύνηθες και έχει να κάνει με την τοποθεσία του αεροδρομίου», εξήγησε στα ΝΕΑ της Λέσβου ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων, Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, σημειώνοντας πως είναι ένα ακόμη ζήτημα το οποίο συγκαταλέγεται σε αυτά που αναγκάζονται να αντιμετωπίζουν κάθε τόσο. Η τοποθεσία του αεροδρομίου Οδυσσέας Ελύτης στη νοτιοανατολική πλευρά της Λέσβου το καθιστά ευάλωτο στους έτσι κι αλλιώς απρόβλεπτους νότιους ανέμους, με την έντασή τους αλλά και την χαμηλή νέφωση όταν αυτή προκύπτει να κάνει δύσκολη την προσγείωση αεροσκαφών. Προσγείωση που μπορεί και να αναβληθεί (όπως συνέβη στις παραπάνω περιπτώσεις) από μια σειρά παραγόντων, όπως ο τύπος αεροσκάφους και οι καιρικές συνθήκες τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που αυτό προσεγγίζει το αεροδρόμιο.

Πρόβλημα στον εμβολιασμό

Η αδυναμία προσγείωσης των αεροπλάνων στη Μυτιλήνη, πέραν της ταλαιπωρίας των επιβατών, δημιούργησε μικροπροβλήματα και στη διαδικασία του εμβολιασμού. Με τα συγκεκριμένα αεροπλάνα θα μεταφέρονταν σκευάσματα εμβολίων για τα εμβολιαστικά κέντρα της Λέσβου, τα οποία προφανώς δεν έφτασαν τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι, αναγκάζοντας κάποια από αυτά να αλλάξουν τον προγραμματισμό τους.

Το Νοσοκομείο Μυτιλήνης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλούσε τους συμπολίτες μας που επρόκειτο να εμβολιαστούν χθες να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το εμβολιαστικό κέντρο για να αποφύγουν την ταλαιπωρία. Η Διοίκησή του, όμως, υπέπεσε σε παλινωδίες όταν στις 17:35 έστειλε στον Τύπο δεύτερη ανακοίνωση ενημερώνοντας τους εν λόγω πολίτες ότι μπορούν να μεταβούν άμεσα εκεί για να εμβολιάζονται έως τις 22:00, καθώς αρχικά γνώριζε πως στη μεσημεριανή πτήση από Αθήνα βρίσκονταν τα σκευάσματα. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ίσχυε, αντιθέτως ο στρατιωτικός που θα συνόδευε τα σκευάσματα ήρθε χωρίς αυτά, τα οποία θα «ταξίδευαν» στη Μυτιλήνη με την βραδινή πτήση, οπότε το Νοσοκομείο μόλις 35 λεπτά αργότερα επανήλθε με τρίτη ανακοίνωση την ίδια μέρα, σημειώνοντας πως τελικά δεν θα γίνουν εμβολιασμοί. Η προηγούμενη ενημέρωση όμως είχε ήδη μεταδοθεί από τα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε αν υπήρξαν συμπολίτες μας που ταλαιπωρήθηκαν άδικα, λόγω της… βιασύνης από τη διοίκηση του Νοσοκομείου.

Οι δύο ανακοινώσεις που στάλθηκαν με διαφορά μισής ώρας από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου
Η ανακοίνωση των 17:35
Η ανακοίνωση των 18:10, που αναιρεί την προηγούμενη

Στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης, από την άλλη, χθες σταμάτησε ο εμβολιασμός με σκευάσματα της Pfizer για τα οποία υπήρχε έλλειψη, συνεχιζόταν κανονικά όμως με εκείνα της Johnson & Johnson, με την Διευθύντρια του Κέντρου Ελεονώρα Μανιάτη να εκφράζει την αισιοδοξία της ότι το πρόβλημα θα λυνόταν σύντομα με την προσγείωση του πρώτου αεροπλάνου. Χωρίς προβλήματα συνεχίστηκε ο εμβολιασμός με Pfizer στο Κέντρο Υγείας της Καλλονής, σύμφωνα με τον Πρόεδρο, Αλέξανδρο Ροδίτη, αφού τα σκευάσματα που είχαν στη διάθεσή τους επαρκούσαν έτσι και αλλιώς για λίγες ακόμη ημέρες.

 

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις