Σε περίοπτη θέση στο όμορφο Καγιάνι, στο δρόμο προς το αεροδρόμιο, η ταβέρνα «Αντώνης» αποτελεί σταθερή αξία για πολλά χρόνια, έχοντας κερδίσει μια ξεχωριστή θέση στις προτιμήσεις των πελατών της, ντόπιων και επισκεπτών. Είναι η ταβέρνα που πρέπει να πας αν θέλεις να γευτείς αυθεντικούς μυτιληνιούς μεζέδες, φρέσκο ψάρι, θαλασσινά, σπιτικές γεύσεις, αλλά και κρεατικά της ώρας στα κάρβουνα. Και όλα αυτά συνδυάζονται με την εκπληκτική θέα της πόλης που σας «σερβίρει» απλόχερα αυτή η ταβέρνα, σκαρφαλωμένη καθώς είναι σε ένα λόφο στο Καγιάνι ανηφορίζοντας λίγα μέτρα, μετά τον επιβλητικό ναό του Ταξιάρχη, «βλέποντας» όλη την πόλη, το λιμάνι, μέχρι τα απέναντι μικρασιατικά παράλια. Οι τζαμαρίες κατά μήκος του μαγαζιού προσφέρουν «χορταστική» θέα στους θαμώνες.
Ο χώρος έχει ανακαινισθεί διατηρώντας πάντα τον αυθεντικό παραδοσιακό απλό χαρακτήρα του, χωρίς υπερβολές και επιτηδεύσεις. Το τζουκ-μποξ αποτελεί σήμα κατατεθέν και θυμίζει τις παλιές εποχές, όταν λειτουργούσε σαν καφενείο.
Το σέρβις εδώ είναι επαγγελματικό, με προτεραιότητα τον πελάτη που φεύγει πάντα ικανοποιημένος. Με χαμόγελο, αμεσότητα και ευγένεια ο Αντώνης θα σας υποδεχθεί και θα σας εξυπηρετήσει σαν να σας υποδέχεται στο σπίτι του, ενώ τα πάντα έρχονται ζεστά στην ώρα τους. Η κυρά-Αναστασία στην κουζίνα κάνει μικρά θαύματα φέρνοντας τις γεύσεις της μαμάς στο πιάτο σας, ενώ ο Αντώνης φροντίζει πάντα να ενισχύει το μενού με πιάτα που προσαρμόζονται στην κάθε εποχή.
Τώρα το χειμώνα, αν είστε τυχεροί, θα βρείτε και άγρια μανιτάρια τηγανητά που συνοδεύουν άριστα το ούζο, μαζί βέβαια με θαλασσινά, χόρτα, όσπρια, αλλά δεν πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε γκιουζλεμέδες, ντολμαδάκια γιαλαντζί ή με κιμά και λαχανοντολμάδες από τα χεράκια της κυρά-Αναστασίας, καθώς και τις μελιτζάνες με σάλτσα και τυρί. Αυτό το απλό καθημερινό πιάτο είναι μαγειρεμένο με έναν τρόπο που εξιτάρει τον ουρανίσκο και ξεχωρίζει.
Τα ψαρικά υπάρχουν σε μεγάλη αφθονία στον κατάλογο για να επιλέξετε ανάμεσα σε μπαρμπούνια, κουτσομούρες, τρυγόνα τηγανητή, ψητή ή βραστή, κουταβάκια, καλαμάρι, χταποδάκι και άλλα πολλά, καθημερινά διαλεγμένα με επιμέλεια, με το πρώτο φως της μέρας, που μυρίζουν θάλασσα.
Μεγάλη είναι η ποικιλία και στα κρεατικά. Τηγανιά με κοτόπουλο ή χοιρινό ή ανάμεικτη, λαχταριστό ζουμερό μπιφτέκι στα κάρβουνα που μοσχοβολάει φρεσκοκομμένη ρίγανη του βουνού, αλλά και συκώτι στα κάρβουνα. Εκτός από ούζο, κρασί χύμα ή εμφιαλωμένο συνοδεύει το φαγητό σας.
Μετά το φαγητό σας περιμένει μεγάλη ποικιλία σε σπιτικά γλυκά του κουταλιού για να τα συνδυάσετε με γιαούρτι, ό,τι πρέπει για να ολοκληρώσετε το γεύμα σας.
Ανοιχτή μεσημέρι – βράδυ η ταβέρνα του Αντώνη, στο Καγιάνι, αποτελεί πόλο έλξης για όλες τις ηλικίες, καθώς έχει κερδίσει μια σταθερή θέση στις επιλογές για καλό φαγητό. Αποτελεί, εξάλλου, ένα must γαστρονομικό προορισμό για τους επισκέπτες στο νησί, που θέλουν να γευτούν πιάτα της φημισμένης μυτιληνιάς κουζίνας, αλλά και να πάρουν μια πρώτη «γεύση» από Μυτιλήνη. Δεν είναι τυχαίο ότι ταξιδιωτικά περιοδικά έχουν φιλοξενήσει επανειλημμένα σε άρθρα τους την ταβέρνα του «Αντώνη», κατατάσσοντάς την ανάμεσα στις καλύτερες ταβέρνες του νησιού.
Τηλ. 22510 61951.