Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Τιμήθηκε ο Θεόφιλος

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Αναγνωρισμένος σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και όχι μόνο ο μεγάλος Λέσβιος λαϊκός ζωγράφος Θεόφιλος, τις προηγούμενες ημέρες ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Μυτιληναίων της Πετρούπολης τον τίμησε με τα αποκαλυπτήρια ενός μνημείου σε χώρο, που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Πετρούπολης. Πλήθος κόσμου, μελών, φίλων του συλλόγου και επισκεπτών παραβρέθηκε για να αποτίσει έναν ελάχιστο φόρο τιμής στον ζωγράφο σε μια εκδήλωση με έντονη συγκινησιακή φόρτιση.

Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ευάγγελος Ντούλας, έκανε αναφορά στον βίο και την δράση του Θεόφιλου, καθώς και των κινήτρων του Συλλόγου για τη δημιουργία της προτομής. Επιπλέον, απηύθυναν χαιρετισμούς ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Δήμαρχος της Πετρούπολης Στέφανος Βλάχος και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ) Νεκτάριος Βακάλης.

Κοινός παρονομαστής στις ομιλίες όλων ήταν η αδιαμφισβήτητη προσφορά του Θεόφιλου στην Τέχνη, ενώ ακούστηκαν και σημαντικές προτάσεις σχετικά με την ονοματοδοσία του πάρκου που φιλοξενεί την προτομή, την παρακείμενη στάση και το τμήμα Συντηρητών Έργων Τέχνης – Αποκατάστασης του διπλανού ΕΠΑΛ Πετρούπολης με το όνομα του σπουδαίου μας ζωγράφου.

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής έγιναν από τον δήμαρχο της πόλης, αλλά και τον εγγονό εξ αδελφού του Θεόφιλου, Δημήτρη Χατζημιχαήλ, ενώ το τέλος της εκδήλωσης την πλαισίωσε το χορευτικό τμήμα του συλλόγου με την συμμετοχή των χοροδιδασκάλων Γιάννη Μαρτίνη και Ματίνας Ρωμανά του σωματείου ελληνικών χορών και λαογραφικών ερευνών «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ» του Βασίλη Τσούνη και της Έφης Ρούτη με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια της Λέσβου, σε ζωντανή μουσική, από τους μουσικούς: Παναγιώτη Κατσίπη (βιολί), Βασίλη Κανελόπουλο (λαούτο) και Μιχάλη Τσατίρη (κανονάκι).

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις