Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Την Τρίτη η κηδεία του Θράσου Καλογρίδη

Την Τρίτη στις 17:00 θα τελεστεί από το ναό του Αγίου Θεράποντος στη Μυτιλήνη η κηδεία του Θράσου Καλογρίδη, ο οποίος έφυγε το Σάββατο από τη ζωή μετά από σύντομη μάχη με την επάρατη νόσο.

Η τελευταία δημόσια τοποθέτηση του εκλιπόντος έγινε πριν από 20 μέρες περίπου από τα ΝΕΑ της ΛΕΣΒΟΥ, όπου ο κ. Καλογρίδης μιλώντας τηλεφωνικά από την Αθήνα όπου νοσηλευόταν αναφέρθηκε στην ανάγκη προβολής της γραμμής, που συνδέει το λιμάνι του Σιγρίου και τα Μεστά της Χίου με τον Πειραιά με το πλοίο Νήσος Χίος, προτείνοντας τη διεξαγωγή πλωτού συνεδρίου με προσκεκλημένους, προσωπικότητες της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας με ενδιάμεσο σταθμό το Σίγρι  και ξενάγηση στο Απολιθωμένο δάσος.

Ο Θράσος Καλογρίδης είχε διατελέσει επί σειρά ετών Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου, ενώ ήταν ο πρώτος Επιμελητηριακός της Λέσβου που έφτασε στην προεδρία του Ομίλου Νησιωτικών Επιμελητηρίων.

Άνθρωπος χαμηλών τόνων, διαλλακτικός και με επιρροές εντός και εκτός Λέσβου προσέφερε σημαντικά στον τόπο του, αν και βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα για το λουκέτο της Συνεταιριστικής.

Παράκληση της οικογένειας αντί στεφάνου τα χρήματα να δοθούν:

 1. Στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Μυτιλήνης, Π.Κουντουριώτη 1-Μυτιλήνη ΤΚ 81100, τηλ.2251040777
  Εθνικη Τραπεζα IBAN:GR1601108410000084129600361 ή
 2. Στον Σύλλογο Φίλοι Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς « Άγιοι Ανάργυροι», Τίρυνθος 2-Άνω Πατήσια-Αθήνα,τηλ.2102521418, 2103634749.
  email: [email protected]
  Alpha Bank ΙΒΑΝ:GR4101401380138002002005693

Στην αιτιολογία της κατάθεσης παρακαλούμε να γραφτεί «Εις μνήμην του Θράσου Καλογρίδη», το ονοματεπώνυμο και η διεύθυνση σας, για να αποσταλεί η απόδειξη και η ευχαριστήρια επιστολή.

 

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ 

Το Επιμελητήριο 

Η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Λέσβου, μόλις πληροφορήθηκε το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του επί σειρά ετών διατελέσαντος Προέδρου, Α΄ Αντιπροέδρου και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα, Θρασύβουλου Καλογρίδη του οποίου η προσωπικότητα, ο χαρακτήρας, η εργατικότητα, η προσφορά και ο ιδιαίτερα σημαντικός ρόλος που διαδραμάτισε στον επιμελητηριακό θεσμό και την τοπική ανάπτυξη, αποτελούν ισχυρή παρακαταθήκη και σημείο αναφοράς για τους συνεχιστές του έργου του, συνεδρίασε εκτάκτως, και αποφάσισε ομόφωνα, εκδίδοντας το κάτωθι Ψήφισμα:

 1. Να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία σύσσωμη η Διοικητική Επιτροπή και το  προσωπικό του Επιμελητηρίου
 2. Να παραμείνει την Τρίτη 13 Αυγούστου 2019 κλειστή η υπηρεσία του Επιμελητηρίου
 1. Να επιδοθεί το ψήφισμα αυτό στην οικογένεια του εκλιπόντος
 2. Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό τύπο
 3. Να διατεθεί χρηματικό ποσό στη μνήμη του εκλιπόντος, στο «Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Μυτιλήνης».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης με το άγγελμα του θανάτου του πρώην Προέδρου του Επιμελητηρίου Λέσβου Θρασύβουλου Καλογρίδη, συνήλθε εκτάκτως, χθες και αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

-Να παρασταθεί σύσσωμο στη εξόδιο ακολουθία το Διοικητικό Συμβούλιο.

-Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήριά του προς την οικογένεια του εκλιπόντος.

-Να καταθέσει χρηματικό ποσό αντί στεφάνου, στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων στη μνήμη του.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο 

Μετά τον αδόκητο θάνατο του τ. Προέδρου του Επιμελητηρίου Λέσβου Θρασύβουλου Καλογρίδη, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Αλέξανδρος Ροδίτης, συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στην οποία ομόφωνα αποφασίστηκαν τα εξής:

-Να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και να συμπαρασταθεί ολόψυχα στο πένθος της.

-Να παραστούν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Αλέξανδρος Ροδίτης και ο Εκτελών χρέη Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης στην εξόδιο ακολουθία.

-Να κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου.

-Να δημοσιευθεί η παρούσα στον Τύπο.

 

Προηγούμενο άρθροΦωτοσχόλιο
Επόμενο άρθροΑρπαγή 44χρονου αλλοδαπού στη Λέσβο