Το AegeanDocs γίνεται 10 χρονών!

Με έντεκα αίθουσες στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, με παγκόσμιες και ευρωπαϊκές πρεμιέρες, το AegeanDocs – Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, σαλπάρει για τη δέκατη χρονιά με μια πανηγυρική διοργάνωση. Σε αυτό το ταξίδι, θα συναντήσει το κοινό του την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου σε Λήμνο, Σάμο, Χίο, Ικαρία, Φούρνους, Ψαρά, Οινούσσες και Άγιο Ευστράτιο, ενώ στη Λέσβο ο κύκλος των εκδηλώσεων θα ανοίξει από τις 29 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 6 Οκτωβρίου.

Τιμώμενο πρόσωπο του φετινού Φεστιβάλ είναι ο Δανός Tue Steen Muller, ιδρυτής του European Documentary Network και πρώτος διευθυντής του StoryDoc, του κινηματογραφικού ινστιτούτου, το οποίο διοργανώνει το AegeanDocs. Δεκάδες σκηνοθέτες, παραγωγοί και κριτικοί κινηματογράφου θα συζητήσουν για τις ταινίες με το κοινό των νησιών, πρόσωπο με πρόσωπο, στις δίδυμες έδρες του Φεστιβάλ, τη Λήμνο και τη Λέσβο και σε απευθείας σύνδεση με τους θεατές στα υπόλοιπα νησιά.

Το AegeanDocs υποστηρίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, τη Γενική Γραμματεία Νησιωτικής Πολιτικής, τον Ε.Ο.Τ. και το Υπουργείο Τουρισμού, το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς, σε συνεργασία με τα δημοτικά θέατρα σε Λήμνο και Λέσβο και με αίθουσες των δήμων των νησιών.