Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

Το «ενδιαφέρον» του Υπουργού ανακοίνωσε ο Καμπούρης

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


Κρίσιμη επισήμανση του Αντιπροέδρου της Βουλής Χαράλαμπου Αθανασίου για το πώς μπορεί να ξεμπλοκάρουν οι προσλήψεις γιατρών για το Βοστάνειο

Στις 5 χθες το απόγευμα έγινε στο Υπουργείο Υγείας η συνάντηση του Υπουργού Υγείας Θανάση Πλεύρη με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Χαράλαμπο Αθανασίου, τον διοικητή του νοσοκομείου Γιώργο Καμπούρη και τον Αντιπρόεδρο Στρατή Γόμο, όπου ετέθησαν τα ζητήματα της έλλειψης ιατρικού προσωπικού στο Βοστάνειο καθώς και το μείζον ζήτημα του κτιρίου της ψυχιατρικής κλινικής, η κατάσταση του οποίου είναι τριτοκοσμική. Εντύπωση προκαλεί ότι ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Καμπούρης, ακριβώς τρεις ώρες αργότερα και ενώ βρισκόταν ακόμα στην Αθήνα έσπευδε να δώσει ανακοίνωση στην δημοσιότητα για τα όσα ειπώθηκαν στην συνάντηση, συνεχίζοντας ακάθεκτος στην επικοινωνιακή τακτική του να τα παρουσιάζει όλα καλά και ωραία θέλοντας να καλύψει ότι το νοσοκομείο Μυτιλήνης έχει επιστρέψει μία δεκαετία πίσω επί των ημερών του!

Επί της ουσίας

Επί της ουσίας η χθεσινή συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας δεν έβγαλε κάποια είδηση για άμεση επίλυση των ζητημάτων του νοσοκομείου και αυτό ήταν αναμενόμενο. Φαίνεται άλλωστε και από την ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το νοσοκομείο, το οποίο ναι μεν τοποθετείται επαινετικά αλλά κρατά χαμηλούς τόνους. Ωστόσο  στην ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα χθες ο κ. Καμπούρης αναγνωρίζει ότι ήταν καθοριστική η συμβολή του Βουλευτή κ. Αθανασίου στο να απαντήσει θετικά ο Υπουργός Υγείας στα ζητήματα των ελλείψεων ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο, καθώς ο κ. Πλεύρης έδειξε θετική διάθεση. Θετική διάθεση έδειξε και για την ανακαίνιση του κτιρίου της ψυχιατρικής κλινικής, για το οποίο σε καμία περίπτωση τα αποτελέσματα δεν θα πρέπει να αναμένονται άμεσα καθώς ο Υπουργός επιφυλάχθηκε να εξετάσει αν ένα τέτοιο έργο θα ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης ή στο ΕΣΠΑ. 

Αυτό σημαίνει ότι προς το παρόν η διοίκηση του νοσοκομείου δίνει στη δημοσιότητα μόνο τη φωτογραφία από τη συνάντηση με τον Υπουργό και για τα υπόλοιπα θα χρειαστεί… λίγη υπομονή καθώς θα πρέπει να μελετηθούν από το Υπουργείο Υγείας πριν δρομολογηθούν οι λύσεις για τα ζητήματα που έθεσαν στον Υπουργό. Το γεγονός πάντως πως οι διοικούντες το Βοστάνειο Καμπούρης και Γόμος αναγνώρισαν την καθοριστική συμβολή του Χαράλαμπου Αθανασίου στη χθεσινή συνάντηση, αυτό αν μη τι άλλο προδίδει ότι η διοίκηση του νοσηλευτικού Ιδρύματος βρίσκεται τόσο καιρό με την πλάτη στον τοίχο, αδυνατώντας από μόνη της να προωθήσει λύσεις σε φλέγοντα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την περίθαλψη της τοπικής κοινωνίας. 

Σημειωτέον ότι κατά τη συνάντηση με τον Υπουργό ο κύριος Αθανασίου ήταν αιχμηρός επισημαίνοντας ότι οι θέσεις γιατρών που πρέπει να προκηρύσσονται για το νοσοκομείο Μυτιλήνης θα πρέπει να είναι επιμελητών Α’ ή Διευθυντών για να υπάρχει κίνητρο να μετακινηθούν από άλλες περιοχές της Ελλάδας και να υπηρετήσουν στην ακριτική Λέσβο και όχι επιμελητών Β’. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο διοικητής του νοσοκομείου αναφέρει για τη συνάντηση μεταξύ άλλων ότι «συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν το νοσηλευτικό μας Ίδρυμα, με ιδιαίτερη έμφαση στην κτιριακή αναβάθμιση του Ψυχιατρικού τμήματος, στη στελέχωση με ιατρικό προσωπικό του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου και των άλλων τμημάτων και στην έγκριση του νέου Οργανισμού του Νοσοκομείου.

Η παραπάνω επίσκεψη ήταν σημαντική. Συνέβαλλε καθοριστικά στην δρομολόγηση για επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν το Νοσηλευτικό μας Ίδρυμα, τα οποία  τέθηκαν υπόψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας στο υψηλότερο επίπεδο και τα οποία ο Υπουργός τα άκουσε με εξαιρετικό ενδιαφέρον και έδωσε κατευθύνσεις στους άμεσους συνεργάτες του για την επίλυσή τους. 

Οφείλουμε να τονίσουμε, ότι καθοριστική υπήρξε η παρέμβαση του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Λέσβου κ. Χαράλαμπου Αθανασίου», αναφέρει καταλήγοντας η ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις