Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Το κουκλοθέατρο Κρήτης στη Μυτιλήνη

Το κουκλοθέατρο Κρήτης έρχεται για ακόμα μία φορά στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης για δύο διαφορετικές παραστάσεις που θα γυριστούν αύριο: Στις 17:00 ο πασίγνωστος σε όλους “Ψαροτρομάρας” και στις 18:30 “Οι Δροσουλίτες”. Πρόκειται για δύο διαφορετικές παραστάσεις αλλά με την τεχνική του μαύρου θεάτρου! Μιλάμε για μία πρωτοποριακή τεχνική όπου σε συνδυασμό με την τεχνική του ζεστού φωτισμού εξαφανίζεται τελείως ο ανθρώπινος παράγοντας και οι κούκλες, μαζί με τα έντονα χρώματα, δείχνουν στα μάτια των θεατών να κινούνται μαγικά. Η τιμή του εισιτηρίου ανέρχεται στα 7 ευρώ.

“Ο Ψαροτρομάρας”

Έργο γραμμένο από την Φρόσω Χατόγλου την δεκαετία του ’80. Πρόκειται για διαχρονικό παιδικό έργο. Βγαλμένο από την ζωή όπου με έντεχνο και
χιουμοριστικό τρόπο περνάει τα μηνύματα της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας! Συναγερμός στην Ψαροχώρα! Τα ίδια τα παιδιά κατά την διάρκεια της παράστασης βιώνουν την αδικία! Έτσι, βοηθούν να επαναστατήσουν τα ψαράκια ενάντια στον Ψαροτρομάρα και τα σχέδιά του! Ο Ψαροτρομάρας θέλει να φτιάξει ένα μεγάλο παλάτι γκρεμίζοντας τα σπίτια τους στον βυθό της Ψαροχώρας!
Το λυθρίνι, το μπαρμπούνι και η γόπα μαθαίνουν τα σχέδια του Ψαροτρομάρα.
Μόνα τους, ψάχνουν να βρουν μία λύση αλλά ο φόβος πως θα τους κάνει μια χαψιά, τα απογοητεύει ακόμα περισσότερο. Ώσπου στο δρόμο τους θα βρεθεί η γοργόνα.
Θα τους βοηθήσει και θα τους παροτρύνει να ψαρέψουν τον Ψαροτρομάρα!
Όλα τα ψαράκια θα κάνουν μία μεγάλη διαδήλωση στο βυθό, βροντοφωνάζοντας με όλα τα παιδιά ”Κάτω Ο Ψαροτρομάρας!”. Εκεί, θα τα κρυφακούσει όλα η σουπιά και θα τα μαρτυρήσει στον Ψαροτρομάρα όπου εκείνος θα φυλακίσει τη Γοργόνα που βοήθησε να χαλάσουν τα σχέδιά του. Ακόμα και ο δικαστής παροτρύνει τα ψαράκια να μην κάνουν τίποτα και να μείνουν στα σπίτια τους. Ούτως ή άλλως, ο Ψαροτρομάρας υποσχέθηκε ότι θα δώσει στα ψαράκια δουλειά!
Μα οι μικροί φίλοι μας του βυθού, έχουν νικήσει πλέον τον φόβο
τους και θα ψαρέψουν μαζί με την βοήθεια των παιδιών τον Ψαροτρομάρα και τη Σουπιά και θα ελευθερώσουν την Γοργόνα..!

“Οι Δροσουλίτες”

Μία παράσταση με έντονο το κρητικό στοιχείο, χιούμορ, δράση και περιπέτεια!
Λίγα λόγια για το έργο: Όλα πρόκειται να αλλάξουν στην περιοχή του Φραγκοκάστελλου..! Οι παραλίες, τα δέντρα, ακόμα και το ίδιο το Κάστρο θα το γκρεμίσουν..! Δυο μεγάλοι και τρανοί αγοραστές θέλουν να βγάλουν… πετρέλαιο! Θα μπορέσει ο μικρός Μανωλιός να υπερασπιστεί το χωριό του και το Κάστρο του Φραγκοκάστελλου μαζί με τους κατοίκους, σαν σύγχρονοι…
Δροσουλίτες; Μία παράσταση γεμάτη δράση και περιπέτεια! Μηνύματα οικολογίας και συνεργασίας! Διάρκεια 50 λεπτά.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img