ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΠΙΓΚΟ 1700: Ένα ξεχωριστό ξενοδοχείο

Spread the love

Όταν βρεθείς στα αγέρωχα Ζαγοροχώρια μην παραλείψεις να επισκεφτείς το γραφικό χωριό που βρίσκεται στη σκιά της Αστράκας και της Γκαμήλας, το Μικρό Πάπιγκο. 

Εκεί εκτός από την ομορφιά του τοπίου, τα πανέμορφα σπίτια, τα καλντερίμια και την εντυπωσιακή πετρόχτιστη εκκλησία, η διαμονή στο πανέμορφο ξενοδοχείο της Έλσας και του Κώστα αξίζει την εμπειρία.

Το ξενοδοχείο που διατηρεί ο 48χρονος δικός μας Κεντέρης και η υπέροχη σύζυγός του Έλσα, αποτελεί τον πρεσβευτή του Ελληνικού Ορεινού Τουρισμού στα Παγκόσμια Βραβεία «World Luxury Hotel Awards 2017».

Το εξαιρετικό πολυτελές ξενοδοχείο τους ψηφίσθηκε ως το Καλύτερο Ορεινό Θέρετρο στη Νότια Ευρώπη και το βραβείο δόθηκε σε μια τελετή, που διεξήχθη στις 2 Δεκεμβρίου 2017, στο St. Moritz της Ελβετίας.

Και εδώ οφείλω να πω το πόσο το χάρηκα και το πόσο θαύμασα όλο το concept. Οι εγκαταστάσεις, το στιλ, το σέρβις, η διακόσμηση, η περιποίηση, η ζεστή φιλοξενία, το άψογο προσωπικό, ο Κώστας και η Έλσα! 

Ξέρουν τι σημαίνει αυτό το τουριστικό ατού αυτής της χώρας μας πολύ καλά. Το υπηρετούν και το προστατεύουν, το αξιοποιούν και το προβάλλουν! Ένα μεγάλο μπράβο γιατί τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο σ’ αυτή τη ζωή. 

Το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε ο Κώστας Κεντέρης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, ακόμα στολίζει την Ελλάδα και τη Μυτιλήνη μας. Σπουδαίος Έλληνας αθλητής ο Κώστας Κεντέρης γεννήθηκε το 1973 στη Βαρειά της  Μυτιλήνης, πίσω από το ξενοδοχείο μας, και αγαπάει το νησί και τη θάλασσα, έστω κι αν η ζωή του τον οδήγησε στα  υπέροχα βουνά της Ηπείρου.

Σαν να σταμάτησε ο χρόνος… ώρα 20:20, Ολυμπιακοί Αγώνες. Σίδνεϊ, 28 Σεπτεμβρίου 2000.

Ο Κώστας Κεντέρης, ο μακράν κορυφαίος Έλληνας σπρίντερ, είναι ένα δικό μας παιδί.

Και καλό παιδί.

Η Έλσα Έξαρχου-Κεντέρη, σύζυγος του ολυμπιονίκη και hotel manager του Mikro Papigo 1700 Hotel & Spa, είναι μια εξαιρετική οικοδέσποινα με γνώση και μεράκι.

Το ξενοδοχείο αποτελείται από τέσσερα κτίρια, παραμένει ανοιχτό όλο τον χρόνο και διαθέτει 29 δωμάτια και σουίτες, χώρους σπα με σάουνα, χαμάμ και πισίνα. Όλα εξαιρετικά!

 


Μπακλαβάς με ξηρούς καρπούς και σιρόπι δυόσμου

Υλικά για 12 άτομα

Χρόνος προετοιμασίας:  40’ και ψήσιμο 1 ώρα

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • Σησαμέλαιο ή ηλιέλαιο 
  • 1 ½ φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ½ φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
  • 1/4  φλιτζάνι του τσαγιού μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη

Για το σιρόπι

  • ¾ του φλιτζανιού νερό
  • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού φύλλα δυόσμου κομμένα σε λωρίδες
  • 1 κουταλιά της σούπας ροδόνερο

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC.  Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα καρύδια, τα φιστίκια Αιγίνης, την κανέλα και την μαύρη ζάχαρη. Αλείφετε με λάδι ένα ταψί 20Χ30 εκ., απλώνετε 10 φύλλα αλείφοντας το καθένα ξεχωριστά με λάδι.  Απλώνετε την μισή γέμιση και σκεπάζετε με άλλα 10 φύλλα επίσης αλειμμένα ένα-ένα με λάδι. Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη γέμιση και τελειώνετε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλειμμένα με λάδι. Χαράζετε τον μπακλαβά σε κομμάτια και ψήνετε για 1 ώρα.

Για το σιρόπι

Βράζετε το νερό με την ζάχαρη και τον δυόσμο σε χαμηλή φωτιά για 6-8΄. Σουρώνετε και προσθέτετε το ροδόνερο.  Βγάζετε τον μπακλαβά από τον φούρνο, αφήνετε να σταθεί για 5’ και ρίχνετε το σιρόπι ζεστό.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση