Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Το νέο ημερολόγιο της Παλλεσβιακής Ένωσης Θεσσαλονίκης κυκλοφόρησε!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Το νέο ημερολόγιο της Παλλεσβιακής Ένωσης Θεσσαλονίκης είναι γεγονός! Το φωτογραφικό υλικό του ημερολογίου φέτος είναι αφιερωμένο στις διάφορες τοποθεσίες της Λέσβου, από το παρελθόν των αρχών του 20ού αι., αλλά και το σήμερα. Συγκεκριμένα οι φωτογραφίες έχουν αντληθεί από το βιβλίο «ΤΑ ΛΙΘΟΣΤΡΩΤΑ Αιγαιοπελαγίτικα και Στεργιανά» του Νίκου Σηφουνάκη

Φωτογραφίες από την προκυμαία της Μυτιλήνης στις αρχές του 20ού αιώνα, η περιοχή Κολώνες αλλά και η Ερμού την ίδια περίοδο, λιθόστρωτα και καλντερίμια από χωριά της Λέσβου, πέτρινα γεφύρια, σπίτια, αλλά και ξεχωριστές βρύσες, συνθέτουν το φετινό ημερολόγιο. 

 

Η Παλλεσβιακή Ένωση

Η Παλλεσβιακή Ένωση Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1924. Είναι από τα παλαιότερα πολιτιστικά σωματεία της πόλης, ο αρχαιότερος εκτός Λέσβου Πολιτιστικός Σύλλογος Λεσβίων και συμμετέχει συνεχώς στα πολιτιστικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης. 

Όλα αυτά τα χρόνια συνεχίζει να αναπτύσσει έντονη πολιτιστική, κοινωνική και πνευματική δραστηριότητα και να προάγει την παράδοση, τις αξίες και τα ήθη της Λέσβου. 

Οι δράσεις του συλλόγου δίνουν έμφαση στους νέους, με ξεχωριστές εκδηλώσεις, εκδρομές και μουσικές βραδιές στο χώρο του εντευκτηρίου και όχι μόνο. 

Το χορευτικό τμήμα των νέων συμμετέχει σε φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, εκπροσωπώντας το νησί και τις παραδόσεις του. Συμμετέχει στις παρελάσεις των εθνικών επετείων, αλλά και σε διάφορες άλλες εκδηλώσεις με τις περήφανες λεσβιακές βράκες. Ακόμα διαθέτει μουσικό και χορευτικό συγκρότημα που συμμετέχει σε παρελάσεις και διάφορες εκδηλώσεις, που διοργανώνουν λεσβιακοί φορείς και ιδιώτες στη Θεσσαλονίκη. 

Αποτελεί, δε, τον μοναδικό Σύλλογο Μυτιληνιών στην Βόρεια Ελλάδα, σε αντίθεση με περίπου 46 που υπάρχουν στην Αθήνα. 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
spot_img

More articles

spot_img