Το «Παγκάκι» στο Θέατρο του Κάστρου

Μετά από την sold out επιτυχία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η θεατρική παράσταση «Το παγκάκι» του Γιώργου Κιμούλη ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και θα βρίσκεται στη Μυτιλήνη το Σάββατο 1η Αυγούστου, στο θέατρο του Κάστρου. Πρωταγωνιστούν ο Γιώργος Κιμούλης και η Φωτεινή Μπαξεβάνη.

Λίγα λόγια για την υπόθεση: Δύο άγνωστοι συναντιούνται σε ένα πάρκο και κάθονται στο ίδιο παγκάκι. Είναι όμως πραγματικά άγνωστοι; Μπορεί κάποτε να ήσαν κάτι άλλο; Είναι τυχαία αυτή η συνάντηση ή όχι; Μήπως έχουν επινοήσει μία ζωή που δεν μπόρεσαν ποτέ να ζήσουν; Πρόκειται για μια κωμικοτραγική ιστορία δύο μοναχικών και απελπισμένων ανθρώπων, που θα μπορούσε να συμβεί παντού, σε κάθε χώρα, σε κάθε πόλη. Μία ιστορία που εγείρει ένα ιδιαίτερο σύγχρονο και βασανιστικό ερώτημα: Μπορούν πλέον οι άνθρωποι να ζήσουν πραγματικά μαζί; Κι αν ναι, πώς θα μπορούν να το επιτύχουν, αν συνεχώς κρύβει ο ένας απ’ τον άλλον αυτό που πραγματικά είναι; 

Ο Αλεξάντερ Γκέλμαν είναι ένας από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς της Ρωσίας. Το Παγκάκι γράφτηκε το 1983, πριν από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, όταν η αυθαιρεσία και η διαφθορά κυριαρχούσαν. Έχει μεταφραστεί και παιχτεί σε πάρα πολλές χώρες. Το πικρό του χιούμορ το κάνει διαχρονικό και κωμικοτραγικά επίκαιρο.

  • Σκηνοθεσία – Διασκευή – Διαμόρφωση χώρου: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ
  • Μετάφραση: ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΤΣΗΣ
  • Κοστούμια: ΣΟΦΙΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ
  • Φωτισμοί: ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΛΤΣΟΥ
  • Βοηθός σκηνοθέτη: ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ 
  • Παίζουν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ

Πληροφορίες 
Σάββατο 1η Αυγούστου και ώρα 21:30 
Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση 12 ευρώ, 16 ευρώ γενική είσοδος & 12 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό & ανέργων)
Προπώληση: Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
Πληροφορίες- κρατήσεις: 2310-860888, 6934053441.