Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021

Τραυματισμός 16χρονου Γεραγώτη σε αγώνες μοτοκρός

Ένα παιδί ηλικίας 16 ετών από τη Γέρα ήταν μεταξύ των δύο θεατών που τραυματίστηκαν σε ατύχημα κατά τη διάρκεια αγώνων μοτοκρός, που διεξάγονταν στα Γιαννιτσά. Σε ένα από τα άλματα της πίστας έφυγε μια από τις μοτοσικλέτες στον αέρα και χτύπησε πάνω στην προστατευτική περίφραξη και σε μια μεταλλική κολόνα, η οποία έπεσε πάνω στους δύο από τους θεατές με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό τους.

Ο 16χρονος από τη Γέρα βρισκόταν στους αγώνες με τον πατέρα του καθώς συμμετείχε σε αυτούς ο αδερφός του, ο οποίος είναι αθλητής της Ένωσης Δικυκλιστών Λέσβου (ΕΔΙΛ) και κινδύνεψε αρκετά από το ατύχημα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η άμεση επέμβαση όσων ήταν κοντά του, αλλά και η γρήγορη έλευση των διασωστών, αποσόβησαν τα χειρότερα. Μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και τέθηκε σε τεχνητό κώμα και η κατάστασή του κρίνεται ακόμη κρίσιμη. Πιο δύσκολη είναι η κατάσταση του δεύτερου θεατή καθώς τραυματίστηκε πάρα πολύ σοβαρά στο κρανίο.

Σημειώνεται πως αμέσως μετά το ατύχημα ο αγώνας διεκόπη και συνελήφθησαν τόσο ο οδηγός της μοτοσικλέτας που ενεπλάκη στο ατύχημα, όσο και ο υπεύθυνος της διοργάνωσης, αλλά αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι και οι δύο με εντολή εισαγγελέα.

Υπενθυμίζουμε πως είναι ο δεύτερος τραυματισμός θεατών σε αγώνες ταχύτητας μέσα σε σχετικά μικρό διάστημα, καθώς μόλις πριν ένα μήνα ένας εξάχρονος είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά σε αγώνες καρτ στην Πάτρα, όταν όχημα που συμμετείχε στους αγώνες ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε πάνω στο κοινό.