Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

Τριπλή διάκριση για μαθητές της Αγιάσου

Μια τριπλή διάκριση για τις προσπάθειες και τα προγράμματα στα οποία συμμετείχαν πέρυσι επεφύλασσε το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς για τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου της Αγιάσου. Πιο συγκεκριμένα, έλαβαν τρεις ετικέτες ποιότητας etwinning για τα έργα που υλοποίησαν στο πλαίσιο των προγραμμάτων: “Medieval cities – a common history of Europe”, “Digital EU and You?! Module 3: My media choices – my life balance” και “The More the Merrier”. Τα προγράμματα αφορούσαν αντίστοιχα την μελέτη της ιστορίας μεσαιωνικών πόλεων στην Ευρώπη και τις ομοιότητες και διαφορές τους, τη διαμόρφωση ενεργών και υπεύθυνων «ψηφιακών πολιτών» και τις πολιτιστικές πτυχές και το πώς γιορτάζουν τις επετείους τους σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί αναγνωρίστηκαν οι κόποι μας μέσα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη σχολική χρονιά», αναφέρει στα «ΝΕΑ της Λέσβου», η εκπαιδευτικός Αποστολία Μάμμα, που ήταν μεταξύ των υπευθύνων υλοποίησης των προγραμμάτων, στο πλαίσιο αδελφοποίησης με μαθητές άλλων σχολείων της Ευρώπης. Όπως σημειώνει η κ. Μάμμα, μάλιστα, αυτές οι δυσκολίες ήταν που καθιστούσαν τη διάκριση απρόσμενη, αλλά ταυτόχρονα τους έφερε και τόση χαρά. «Ήταν μια προσπάθεια που προέκυψε από την καλή διάθεση και την εθελοντική συμμετοχή όλων μας, εκπαιδευτικών και μαθητών. Ιδιαίτερα τα παιδιά δεν είχαν να κερδίσουν σε βαθμούς και δεν αξιολογήθηκαν από αυτό. Κέρδισαν όμως γνώσεις και φιλίες, που κρατούν ακόμη!», αναφέρει.

Αποκαλύπτει, μάλιστα, πως ήδη οι μαθητές ετοιμάζουν νέα έργα για να συμμετάσχουν σε αντίστοιχα προγράμματα, έχοντας πλέον στις ομάδες τους και νέα παιδιά και εκπαιδευτικούς, που αποφάσισαν να εμπλακούν στη διαδικασία. «Ευελπιστούμε πως φέτος, που θα δουλέψουμε από κοντά, τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα και η διαδικασία πιο όμορφη και περισσότερο ομαδική», υποστήριξε η κ. Μάμμα.