Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τροχάδην για τα νέα τιμολόγια ηλεκτρικού

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Ανενημέρωτη η κοινωνία προσπαθεί να βρει άκρη με τις νέες χρεώσεις και τα νέα χρωματιστά τιμολόγια που τίθενται σε ισχύ από την Πρωτοχρονιά
  • Νέο σύγχρονο κατάστημα ετοιμάζει η ΔΕΗ στην προκυμαία της Μυτιλήνης

Συνωστισμός καταναλωτών στα γραφεία της ΔΕΗ στη Μυτιλήνη προκειμένου να ενημερωθούν για τους νέους λογαριασμούς που τίθενται σε ισχύ από το νέο έτος, με τους υπαλλήλους των γραφείων της Επιχείρησης στη Μυτιλήνη να προσπαθούν να ανταποκριθούν και να απαντήσουν στις απορίες εκατοντάδων καταναλωτών παράλληλα με τις άλλες διεκπεραιώσεις, που είναι οι ρυθμίσεις, αλλαγές κ.ά. που γίνονται με τις πληρωμές των λογαριασμών. Ο χώρος των γραφείων της ΔΕΗ Μυτιλήνης είναι πολύ μικρός για να χωρέσει όλον αυτόν τον κόσμο. Πάντως δεν είναι λίγοι οι καταναλωτές που επιχείρησαν τις προηγούμενες μέρες να ενημερωθούν από τους υπαλλήλους, συνάντησαν όμως μεγάλη προσέλευση και αναγκάστηκαν να φύγουν άπραγοι για να επανέλθουν, με συνέπεια να έχει πέσει μεγάλο βάρος στο προσωπικό της επιχείρησης τώρα τις τελευταίες μέρες του έτους.

Συνωστισμός τελευταίες μέρες του χρόνου στη ΔΕΗ Μυτιλήνης

Σχεδόν στο σύνολό τους όσοι πολίτες βρίσκονταν χθες για να ενημερωθούν για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ στα γραφεία της Επιχείρησης στη Μυτιλήνη δεν γνώριζαν αναλυτικές λεπτομέρειες για τα συν και τα πλην του κάθε λογαριασμού που προτείνεται, ενώ όπως είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε κάποιοι υπάλληλοι της επιχείρησης καλούσαν τους πολίτες να αφήσουν πρώτα να ξεκινήσει το έτος με τους «πράσινους» λογαριασμούς και από κει και πέρα αναλόγως το πώς θα τους φανούν τα νέα δεδομένα να επιλέξουν αν θα αλλάξουν ή όχι. 

Πάντως με τα μέχρι χθες δεδομένα το προσωπικό της ΔΕΗ Μυτιλήνης και συγκεκριμένα 5 υπάλληλοι μαζί με το ταμείο δεν επαρκούσαν για την εξυπηρέτηση του κοινού, αν και οι πολίτες έδειχναν κατανόηση χωρίς να δυσανασχετούν και αυτό διότι αντιλαμβάνονται τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν οι υπάλληλοι, καθώς τον τελευταίο χρόνο η Επιχείρηση δείχνει ένα άλλο πρόσωπο, πιο φιλικό σε σχέση με το παρελθόν.

Ανάμεσα στους καταναλωτές και ο Συνεταιριστής Στρατής Ψαριανός, ο οποίος έχει συνταξιοδοτηθεί από τη θέση του Γενικού Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας, βρέθηκε όμως στα γραφεία της ΔΕΗ για τα θέματα που αφορούν την ηλεκτροδότηση του Συνεταιρισμού Παλαιοκήπου. «Εγώ δεν βρίσκομαι εδώ για να επιλέξω λογαριασμό, αλλά για θέματα του Συνεταιρισμού, αν και μπορώ να σας πω ότι και εμείς για τα σπίτια μας θα αφήσουμε το πράσινο τιμολόγιο καθώς δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες για το κάθε τιμολόγιο και θα ακολουθήσουμε τη γραμμή της ΔΕΗ για τα νοικοκυριά να τα υπαγάγει απευθείας στο πράσινο τιμολόγιο», είπε στα ΝΕΑ τη ΛΕΣΒΟΥ ο κ. Ψαριανός. 

Και συνέχισε: «Διαπιστώνω την αγωνία των πολιτών να ενημερωθούν, αν και όπως αντιλαμβάνομαι κάποιοι υπάλληλοι της Επιχείρησης δεν παίρνουν την ευθύνη να κάνουν υποδείξεις και έτσι όπως το βλέπω οι περισσότεροι θα πάμε στο πράσινο τιμολόγιο για τα νοικοκυριά μας και θα δούμε με το νέο έτος τι μας επιφυλάσσουν» είπε ο κ. Ψαριανός, ο οποίος συνεχίζοντας υπογράμμισε: «Το προσωπικό και η διεύθυνση της ΔΕΗ εδώ στη Μυτιλήνη καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να εξυπηρετήσουν τον κόσμο με ευγένεια, αν και οι συνθήκες είναι δύσκολες, καθώς τώρα τελευταίες μέρες η προσέλευση του κοινού φαίνεται αυξημένη. Θεωρώ ότι δεν έπρεπε να μπουν οι καταναλωτές σε ένα τέτοιο δίλημμα».

Από την πλευρά της η διευθύντρια της ΔΕΗ Μυτιλήνης, Έπη Σεραφείμ, σημείωσε στα ΝΕΑ της ΛΕΣΒΟΥ ότι η ΔΕΗ, όπως έκανε πάντα, βρίσκεται δίπλα στην τοπική κοινωνία για να ενημερώσει τον κάθε πολίτη για τους νέους λογαριασμούς και για όποια άλλα ζητήματα τον απασχολούν για τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι νέοι λογαριασμοί

Οι νέοι λογαριασμοί που θα τεθούν σε ισχύ από το νέο έτος δεν αφορούν μόνο τη ΔΕΗ, αλλά όλους τους ιδιώτες παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και πρόκειται για τέσσερις διακριτές κατηγορίες τιμολογίων:

-Στο πράσινο τιμολόγιο κάθε 1η του μήνα ο πάροχος είναι υποχρεωμένος να αναφέρει την τιμή κατανάλωσης. Έτσι λοιπόν ο καταναλωτής που θα μείνει στο πράσινο θα μπορεί να δει την τιμή είτε από την ιστοσελίδα του προμηθευτή του, είτε από την ιστοσελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας που ρυθμίζει όλη την αγορά του ρεύματος. Θα δει όλες τις τιμές των πράσινων τιμολογίων αναρτημένες και μπορεί να συγκρίνει ποιος είναι ο ακριβός και ποιος είναι ο φτηνός και αναλόγως να πράξει.

-Το μπλε τιμολόγιο είναι με σταθερή τιμή προμήθειας για μεγαλύτερη περίοδο. Κάθε πάροχος δίνει μια τιμή για διάστημα μεγαλύτερο 6, 8, 10, 12 μήνες και εκεί η τιμή είναι σταθερή. Ωστόσο η τιμή θα είναι κατά λίγο πιο ακριβά, εξασφαλίζεται όμως μια σταθερότητα σε περίπτωση που κανείς πιστεύει ότι οι τιμές του ρεύματος θα ανέβουν.

-Το κίτρινο είναι ένα τιμολόγιο το οποίο οι περισσότεροι προμηθευτές το δίνουν με εκκαθάριση στο τέλος του μήνα. Δηλαδή προβλέπει μια τιμή ο προμηθευτής, αλλά την διορθώνει στο τέλος του μήνα είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω.

-Το πορτοκαλί απευθύνεται σε όσους έχουν τους έξυπνους μετρητές και μπορούν να επιλέξουν την ώρα με την οποία θα βάλουν την κατανάλωσή τους.

Οι καταναλωτές την περίοδο μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2024, θα έχουν την ευκαιρία να συγκρίνουν και να αξιολογήσουν τις προτάσεις των προμηθευτών και να επιλέξουν τον προμηθευτή και το τιμολόγιο που καλύπτει τις ανάγκες τους.

Τα Κοινωνικά τιμολόγια εξακολουθούν και έχουν τις ίδιες τιμές και επιδοτήσεις.

Νέο κατάστημα για τη ΔΕΗ Μυτιλήνης

Εδώ θα δημιουργήσει η ΔΕΗ Μυτιλήνης τα νέα της γραφεία

Μέσα στο 2024 η ΔΕΗ Μυτιλήνης εγκαταλείπει τον ισόγειο μικρό χώρο του κτιρίου της οδού Οδυσσέα Ελύτη στο Φανάρι (στον πρώτο όροφο του οποίου καθώς και στην πλάγια πλευρά στεγάζεται και ο ΔΕΔΔΗΕ), καθώς προχωρά στη δημιουργία νέου σύγχρονου καταστήματος σε ακόμα πιο κεντρικό σημείο και, το κυριότερο, με μεγαλύτερο εμβαδόν για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να επαναφέρει μερίδιο της αγοράς που πήραν ιδιώτες πάροχοι τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και να προσφέρει σε σύγχρονους χώρους τα νέα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.  

Τα νέα γραφεία της ΔΕΗ Μυτιλήνης θα δημιουργηθούν στην απέναντι πλευρά της προκυμαίας παραπλεύρως του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, όπου στο παρελθόν στεγαζόταν η Εθνική Τράπεζα. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας, το ισόγειο του κτιρίου όπου στεγαζόταν στο παρελθόν η Εθνική Τράπεζα έχει ήδη μισθωθεί από τη ΔΕΗ και αναμένεται μέσα στο νέο έτος να ξεκινήσουν οι εργασίες ανακαίνισης και διαμόρφωσης, καθώς και η μεταφορά νέου εξοπλισμού ώστε να λειτουργήσει και στη Μυτιλήνη ένα νέο κατάστημα στα πρότυπα των σύγχρονων καταστημάτων που δημιουργεί σε  όλη την Ελλάδα η Επιχείρηση.

spot_img

More articles

spot_img