Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2021

Βαθύτερα τα αίτια της παραίτησης Θεοδώρου

Δεν είχε γίνει αποδεκτή μέχρι την Παρασκευή η παραίτηση του Συντονιστή της Κλινικής ΩΡΛ, Χρήστου Θεοδώρου, από τη θέση του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Ο κ. Θεοδώρου υπέβαλε την παραίτησή του την Πέμπτη και παρότι η πληροφορία της ξαφνικής αυτής ενέργειάς του τροφοδότησε συζητήσεις στο νοσοκομείο Μυτιλήνης μεταξύ του προσωπικού για ενδεχόμενο διαφωνίας στους διαδρόμους του Βοστάνειου για το ενδεχόμενο ρήξης του με τη διοίκηση για άλλα θέματα, που έχουν να κάνουν με την λειτουργία του νοσοκομείου, καλά πληροφορημένες πηγές – όπως γράψαμε και στο ρεπορτάζ μας την Παρασκευή – ανέφεραν ότι οι πραγματικοί λόγοι είναι άλλοι. 

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, ο κ. Θεοδώρου υπέβαλε την παραίτησή του θέλοντας να «θέσει εαυτόν» εκτός ιατρικής υπηρεσίας στο νοσοκομείο, εκτιμώντας πως αυτό θα είναι αρκετό ώστε να πέσουν οι τόνοι σε συγκεκριμένη πλευρά μεταξύ του επιστημονικού προσωπικού για να προχωρήσει το Βοστάνειο ένα βήμα παρακάτω χωρίς αντιπαραθέσεις. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στα Νέα της Λέσβου πως ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας βρέθηκε αντιμέτωπος με τριβές μεταξύ του προσωπικού  στην προσπάθεια για τη λειτουργία ιατρείου Covid στο νοσοκομείο και η παραίτησή του υποβλήθηκε γι’ αυτό το λόγο και όχι γιατί έχει κακή σχέση με τον Διοικητή Γιώργο Καμπούρη, το αντίθετο μάλιστα.

Άλλες πληροφορίες γύρω από το συγκεκριμένο θέμα αναφέρουν ότι με ευθύνη συγκεκριμένου ιατρού χάθηκε κάθε πεδίο συνεννόησης και επαφής με την Ιατρική Υπηρεσία και κάτω από αυτήν την εξέλιξη ο ίδιος επέλεξε να υποχωρήσει, ανοίγοντας το δρόμο για την διαδοχή του θεωρώντας ότι «φεύγοντας από τη μέση» θα πέσουν οι τόνοι. 

Τα Νέα της Λέσβου επικοινώνησαν την Παρασκευή με τον κ. Θεοδώρου, ο οποίος δεν θέλησε να κάνει καμία απολύτως δήλωση και περιορίστηκε στο να μας πει ότι «ούτως ή άλλως το Δεκέμβριο θα έπρεπε να παραδώσω τα καθήκοντά μου στην Ιατρική Υπηρεσία και στην Κλινική ΩΡΛ. Όλοι οι γιατροί προσπαθούμε να στηρίξουμε το νοσοκομείο, άρα λοιπόν είτε είμαι, είτε δεν είμαι στην Ιατρική υπηρεσία το ενδιαφέρον μου θα ήθελα να το θεωρήσετε δεδομένο, όπως και κάθε συναδέλφου και της διοίκησης».

Η είδηση της παραίτησης του Χρήστου Θεοδώρου από την Ιατρική Υπηρεσία του νοσοκομείου Μυτιλήνης, που δημοσίευσαν αποκλειστικά τα Νέα της Λέσβου, προκάλεσε αίσθηση την Παρασκευή παρότι ο γιατρός στα τόσα χρόνια της σταδιοδρομίας του δεν είναι αναμεμειγμένος ούτε με την πολιτική, ούτε με την αυτοδιοίκηση. Παρόλα αυτά τα τηλεφωνήματα που δέχτηκαν τα Νέα της Λέσβου από μεγάλη μερίδα του προσωπικού του νοσοκομείου Μυτιλήνης ήταν ασυνήθιστα πολλά.