Σάββατο, 23 Οκτωβρίου, 2021

Βιωματικά εργαστήρια στο Γεωπάρκο Λέσβου

Εκδήλωση και βιωματικά εργαστήρια με θέμα «Η Τέχνη της Φύσης» οργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου από 13 έως 15 Οκτωβρίου στη Λέσβο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO. Στόχος τους είναι η ανάδειξη της φυσιογνωμίας των δασικών οικοσυστημάτων της Λέσβου Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO μέσα από την Τέχνη της Φύσης, Forest Art -Nature Art.

 

Διάλεξη στο Πανεπιστήμιο

Σήμερα Τετάρτη 13 Οκτωβρίου στις 18:00, στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Γεωγραφίας, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη στα Αγγλικά από την Ute Ritschel, Curator International Forest Art Association, στο Darmstadt της Γερμανίας, με θέμα: “International Forest Art Project and Global Nomadic Art Germany” – «Η τέχνη του δάσους συνδυάζει τη δημιουργική δύναμη του δάσους και του καλλιτέχνη»

Στην ομιλία της η Ute Ritschel θα εξετάσει διαφορετικές όψεις και πτυχές της τέχνης και της φύσης με ιδιαίτερη αναφορά στο σύγχρονο πρόβλημα της κλιματικής κρίσης. Παράλληλα θα παρουσιάσει αρκετούς διεθνείς καλλιτέχνες της Forest Art -Nature Art και το έργο τους.

 

Βιωματικό εργαστήριο

Από σήμερα Τετάρτη έως και την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί εντατικό τριήμερο εργαστήριο σε δάση της Λέσβου, το οποίο περιλαμβάνει πλήθος βιωματικών δραστηριοτήτων με τη χρήση φυσικών υλικών, με εισηγήτριες του εργαστηρίου την Ute Ritschel και την Kim Rathnau.

Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων οι δύο εισηγήτριες από τη Γερμανία θα συνδυάσουν τις εμπειρίες της Forest Art, της Τέχνης της Φύσης (Nature Art/Global Nomadic Art) και των παιδαγωγικών ιδεών γύρω από την Εκπαίδευση για Βιώσιμη Ανάπτυξη. Παράλληλα μέσα από τα εργαστήρια θα προωθήσουν την ευαισθητοποίηση για τα δάση, τα οικοσυστήματα και τη φυσική κληρονομιά του νησιού και θα στηριχτούν στη δημιουργική δύναμη του δάσους και των συμμετεχόντων, ώστε να προχωρήσουν στην υλοποίηση πρωτότυπων εκπαιδευτικών-καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, εμπνευσμένων από το φυσικό περιβάλλον και τα οικοσυστήματα της Λέσβου.

Τα βιωματικά εργαστήρια θα υλοποιηθούν σήμερα Τετάρτη στον ελαιώνα της Γέρας στον Παπάδο, αύριο Πέμπτη 14 Οκτωβρίου στη Μυτιλήνη (Δάσος στην περιοχή του Αρχαίου Θεάτρου Μυτιλήνης, Δάσος στην περιοχή Τσαμάκια) και την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι και την περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. 

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο [email protected] (cc [email protected]). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς ο αριθμός συμμετεχόντων έχει οριστεί στα 15 άτομα. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 2251047033.