Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022

Βιωματικό εργαστήρι για μικρούς και μεγάλους

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Ένα βιωματικό εργαστήριο με τίτλο «Φούντα, τσαρούχ’ κι φέσ’, πουλύ μας αρέσ’, πουλύ μας αρέσ’!!!» στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) σε συνεργασία με το «Πολύτροπον» το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Οκτωβρίου, από τις 11:00 έως τις 14:00. Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά, ηλικίας 6 έως 10 ετών, με τους ενήλικες να έχουν κι αυτοί τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν το επόμενο Σαββατοκύριακο 9 και 10 Οκτωβρίου, τις ίδιες ώρες.

Μικροί και μεγάλοι αφού περιηγηθούν στην έκθεση θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν το δικό τους έργο, εμπνευσμένο από το φέσι και το τσαρούχι, που φορούσαν οι Έλληνες την περίοδο του Αγώνα, με την καθοδήγηση της Φερενίκης Τσαμπαρλή

Το εργαστήριο πραγματοποιείται με αφορμή την περιοδική έκθεση «Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL», που είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, στο πλαίσιο των Επετειακών Δράσεων της Τράπεζας Πειραιώς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, και η οποία παρουσιάζεται στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου έως τις 17 Οκτωβρίου 2021. Αποτελεί μια πρωτότυπη προσέγγιση όσων διαδραματίστηκαν από τους προεπαναστατικούς χρόνους μέχρι και την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους, στην οποία μικρόσωμες πολύχρωμες φιγούρες «συνθέτουν» πεδία μαχών, αναπαριστούν ιστορικά γεγονότα, περιγράφουν σκηνές καθημερινότητας, απεικονίζουν σημαίνουσες μορφές του Αγώνα.

Η συμμετοχή στο εργαστήριο και τα υλικά είναι δωρεάν, με απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22530 32300 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

 

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img