Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΒΙΒΛΙΟ: «Στις φλόγες του Πολέμου και του Έρωτα»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Εξαιρετική και με μεγάλη συμμετοχή κόσμου ήταν η εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου και της Ένωσης Λογοτεχνών Αιγαίου στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής. Η παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος της συγγραφέως Ευστρατίας Βουζούλια – Περγάμαλη «Στις Φλόγες του Πολέμου & του Έρωτα» πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο, που άνοιξε την αυλαία του και υποδέχθηκε το κοινό. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της εκκλησίας, επιστήμονες, μέλη της Ένωσης Λογοτεχνών Αιγαίου, λογοτέχνες της επαρχίας Καλλονής και αρκετοί φίλοι της λογοτεχνίας από την Μυτιλήνη και τα γύρω χωριά. Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό και καλωσόρισε το νέο έργο, η Αντιπρόεδρος της Ε.Λ.Α., Γεωργία Ανδριώτου, εκ μέρους και της προέδρου. 

Επίσης η κ. Ανδριώτου έκανε τον συντονισμό της παρουσίασης και την ανάγνωση επιλεγμένων αποσπασμάτων. Ακούστηκαν φιλόφρονες λόγοι για την λογοτέχνιδα από τον συμμαθητή της και αργότερα συμφοιτητή της και στη συνέχεια συνάδελφό της, που υπηρέτησαν σε διάφορα σχολεία μαζί, τον εξαίρετο ομιλητή εκπαιδευτικό, Γεώργιο Ξενέλλη. Για το βιβλίο μίλησε και η εξαίρετη φιλόλογος – φιλόσοφος Τέτα Ράλλη

Λογοτεχνική προσέγγιση στο μνημειώδες αυτό έργο έκανε η Πέρθα Καλέμη. Αφού τελείωσε η βιβλιοπαρουσίαση των εκλεκτών ομιλητών/τριών, συγκινημένη η συγγραφέας ευχαρίστησε τον καθένα/μία ξεχωριστά, πρώτα τους προλαλήσαντες και όλους όσοι την στήριξαν. Πρόκειται για ένα ιστορικό ντοκουμέντο που προσφέρεται στα νεοελληνικά γράμματα και στην Πολιτιστική Κιβωτό Κληρονομιάς της Αγιάσου και αξίζει να διαβαστεί από το κοινό. Ας είναι καλοτάξιδο το νέο βιβλίο.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
spot_img

More articles

spot_img
spot_img