Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: «Τότε που ταξιδεύαμε»

Γράφει ο Σάκης Παπαδημητρίου*

Η Άσπα Κοπανέλλη-Αβαγιανού με ένα ακόμη βιβλίο της, το «Τότε που ταξιδεύαμε» και με το συγγραφικό της ταλέντο μας ταξιδεύει σε πολλά μέρη του πλανήτη μας. Η περιγραφή τόπων, τοπίων, ανθρώπων, καλλιτεχνικών έργων και συγκινήσεων είναι ελκυστική. Η συγγραφέας και οι συνταξιδιώτες της υπήρξαν δέκτες ωραίων απολαύσεων.

Όλο το κείμενο βασίζεται σε αναμνήσεις, σε παλιές φωτογραφίες από κρουαζιέρες, σε βιβλία τα οποία αγόραζε σε χώρες τις οποίες επισκέφθηκε. Αναπολήσεις παλιών ευχάριστων ημερών απαλύνουν και τους συγγραφείς και τους αναγνώστες. Αυτό συμβαίνει με όλα τα πονήματα τα παρόμοια με το περί ου ο λόγος. Εξάλλου όλοι επιθυμούμε να χαιρόμαστε με ευχάριστες αναμνήσεις. Ο Άγγελος Τερζάκης έχει γράψει ότι η ζωή είναι σύνολο ευχάριστων και άσχημων αναμνήσεων. Η κυρία Άσπα Κοπανέλλη-Αβαγιανού αναθυμάται ό,τι βίωσε η ίδια και η οικογένειά της σε επισκέψεις στην Τήνο, Πάτμο, Λεμεσό, Πάφο, Χάιφα και Ρόδο με το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Επίσης η οικογένειά της με άλλους συνταξιδιώτες βρέθηκαν στην Κωνσταντινούπολη στο Πατριαρχείο, καθώς και στην Οδησσό, Μάλτα, Αίγυπτο, Σινά, Λιβύη, Τυνησία. Το βιβλίο κοσμείται από πολλές φωτογραφίες. 

* Ο Σάκης Παπαδημητρίου είναι ειδικός παιδαγωγός. Διετέλεσε Καθηγητής Ειδικής Αγωγής στην Παιδαγωγική Ακαδημία και στο Περιφερειακό Κέντρο Μυτιλήνης. Επίσης διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στο Centro Di Audiofonologopedeia di Roma και διερμηνέας της ιταλικής γλώσσας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής HELIOS II. Όταν καταργήθηκαν οι Παιδαγωγικές Ακαδημίες επελέγη σχολικός σύμβουλος Ειδικής Αγωγής Ανατολικού Αιγαίου.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθροΕκδηλώσεις για τα Ελευθέρια της Μυτιλήνης