Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Βουνό τα ζητήματα των αγροτών

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Το “ντεμπούτο” της στον πρωτογενή τομέα έκανε χθες η Αντιπεριφερειάρχης, Αναστασία Αντωνέλλη, σε μία διευρυμένη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους του αγροτικού, κτηνοτροφικού και αλιευτικού χώρου, παρουσία των υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας και του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι Συνεταιρισμών, μεμονωμένοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, καθώς και ιδιώτες γεωτεχνικοί και μεταποιητές. Το θέμα της συνάντησης ήταν μία πρώτη γνωριμία και καταγραφή των προβλημάτων από την Αντιπεριφερειάρχη, η οποία δηλώνει διατεθειμένη να διεκδικήσει λύσεις στο πλαίσιο των αυτοδιοικητικών της αρμοδιοτήτων, ενώ ταυτόχρονα όπου υπεισέρχονται οι αρμοδιότητες της Περιφέρειας να αντιμετωπιστούν κάποια θέματα σε τοπικό επίπεδο.

Στη συνάντηση παρών δίπλα στην κ. Αντωνέλλη ήταν ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, ο οποίος σε αντίθεση με την προηγούμενη θητεία του όπου σε τέτοιες συσκέψεις έδειχνε βιασύνη, ώστε να μην πλατειάζουν, αυτή τη φορά άκουσε με υπομονή τους περισσότερους ομιλητές και αυτό δείχνει μία διαφορετική προσέγγιση από πλευράς του, κατά τη δεύτερη θητεία του στην Περιφέρεια. Παρών επίσης ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Στρατής Κυρατζής με διπλό ρόλο και ως στέλεχος του Συνεταιρισμού Σκαλοχωρίου.

Σε κάθε περίπτωση η παρουσία του προέδρου του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου, Παναγιώτη Κατσαβέλλη, που είναι και στενός συνεργάτης του Βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου, έδωσε την αίσθηση ότι η συνάντηση κατά κάποιο τρόπο θα μπορούσε να αποτελέσει και βαρόμετρο για να καταγραφεί  το μέγεθος της δυσφορίας στον αγροτικό τομέα, ενόψει της επίσκεψης του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρου Κελέτση, την Παρασκευή, στη Λέσβο.

Η έλλειψη προσωπικού στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, οι αποζημιώσεις που διεκδικούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι για την ακαρπία και για τις ζωονόσους, η δακοκτονία, τα προβλήματα της αλιείας και η διαχείριση των κόλπων Καλλονής και Γέρας είναι μερικά από τα πολλά ζητήματα που τέθηκαν στο τραπέζι, καθώς η σύσκεψη συνεχιζόταν στις 10:00 το βράδυ.

spot_img

More articles

spot_img