Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Βραβεία σε μαθητές Δημοτικών της Λέσβου

Ανακοινώθηκαν οι νικητές του μαθητικού διαγωνισμού λογοτεχνικού κειμένου με θέμα «Μακροβούτι στις μνήμες του 1821» που προκήρυξε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου για τα σχολεία της Λέσβου και στον οποίο συμμετείχαν με δημιουργίες τους μαθητές και μαθήτριες του νησιού, κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Η Επιτροπή αξιολόγησης των έργων μετά την βαθμολόγηση των συμμετοχών, κατέταξε τα πρώτα έξι έργα για τις τάξεις Ε’ και ΣΤ’ ως εξής:

 1. Μαρίνα Γιαννάκα –  Γεώργιος Ορφανέλλης – Παναγιώτης Στεφάνου – Στέλλα Νάνο – Μηνάς Γαβριήλ (Ομαδική εργασία) από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης για το έργο «Οι εμφύλιοι πόλεμοι της Ελληνικής Επανάστασης»
 2. Ευανθία Συβρή από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης για το έργο «Με το σταυρό στο χέρι… – Βαδίζοντας το μονοπάτι προς την ελευθερία…»
 3. Στρατούλα-Ταξιαρχούλα Τζίννη του Δημοτικού Σχολείου Καλλονής για το έργο «Μακροβούτι στις μνήμες του 1821»
 4. Ευαγγελία Κουρασάνη του Δημοτικού Σχολείου Λουτρόπολης Θερμής για το έργο «Σκηνές από τη ζωή της Ψωροκώσταινας»
 5. Παναγιώτης Βαλσαμίδης από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης για το έργο «Πέταγμα στην αιωνιότητα – Όταν το αίμα των Ελλήνων γράφει ιστορία…»
 6. Ευστράτιος Μελιγωνίτης από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης για το έργο «Μακροβούτι στις μνήμες του 1821».

Για τις τάξεις Α’ έως Δ’ η κατάταξη είναι η εξής:

 1. Μαρία-Ραφαηλία Κουκιώτη από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης με το έργο «Ο αέρας της Ελευθερίας»
 2. Ειρήνη Πατσέλη από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης με το έργο «Το μικρό κλεφτόπουλο»
 3. Δημήτριος Μελιγωνίτης από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης με το έργο «Μακροβούτι στις μνήμες του 1821»
 4. Δήμητρα-Ιωάννα Πιτσιλαδή από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης με το έργο «Η Επανάσταση του 1821»
 5. Αλίκη Κουκάκη από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης «Η πυρπόληση του Τουρκικού δίκροτου στην Ερεσό της Λέσβου και οι συνέπειές του για τους κατοίκους της Λέσβου και του Αϊβαλιού τις επόμενες μέρες»
 6. Αναστασία Στάμου από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης με το έργο  «Η ελληνική επανάσταση του 1821» και Μαργαρίτα-Γιασεμή Παπαδημητρίου από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης με το έργο «Η πυρπόληση του Τούρκικου δίκροτου στην Ερεσό της Λέσβου και οι συνέπειές του για τους κατοίκους της Λέσβου και του Αϊβαλιού τις επόμενες μέρες».

Η απονομή των βραβείων και επαίνων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Νοεμβρίου, στις 18:00, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση των επιδημιολογικών κινδύνων από τον Covid-19.