Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, 2021

Ξαφνική παραίτηση Θεοδώρου στο Βοστάνειο

Τρεις μήνες πριν τη συνταξιοδότησή του, ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, Συντονιστής της Κλινικής ΩΡΛ, Χρήστος Θεοδώρου, ένας από τους γιατρούς που συνέδεσαν την πορεία τους μέσα στην Ιατρική Υπηρεσία με τα βήματα ανάπτυξης που έγιναν στο νοσοκομείο και την κτιριακή επέκταση, διαδεχόμενος (στην πρώτη του θητεία προ ετών) τον συνάδελφό του από την ίδια κλινική Νίκο Μαυρουδή, που συνταξιοδοτήθηκε και ο ίδιος έχοντας μεγάλη προσφορά, υπέβαλε αιφνιδίως χθες την παραίτησή του. 

Η παραίτηση Θεοδώρου λίγες εβδομάδες μετά την ηχηρή παραίτηση της παθολόγου Ελένης Μακρή από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου, έρχεται να προσθέσει νέους πονοκεφάλους στον Διοικητή του Ιδρύματος Γιώργο Καμπούρη, ο οποίος χάνει έναν από τους στενούς του συνεργάτες τον οποίο ο ίδιος προσωπικά είχε εμπιστευτεί ως επικεφαλής της Ιατρικής υπηρεσίας. Η παραίτηση του κ. Θεοδώρου έχει προκαλέσει από χθες έντονες παρασκηνιακές συζητήσεις στους διαδρόμους του νοσηλευτικού Ιδρύματος, το οποίο αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα από ελλείψεις ιατρικού προσωπικού, που αναμένεται να επιδεινωθούν σε κάποιους τομείς πολύ σοβαρά, αν την προσεχή Τετάρτη το Υπουργείο Υγείας επιμείνει στην αναστολή των γιατρών που δεν έχουν εμβολιαστεί καθώς και του λοιπού προσωπικού. 

Η παραίτηση Θεοδώρου μετά την παραίτηση της κ. Μακρή τροφοδοτούσε τις συζητήσεις στο προσωπικό του Ιδρύματος ως προς τα αίτιά της, με κάποια στελέχη του Βοστάνειου  να αναφέρουν ότι ο γιατρός εγκατέλειψε τη θέση του για να μην εκτεθεί προβλέποντας τα όσα έρχονται στο νοσοκομείο. Ωστόσο, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η παραίτηση του κ. Θεοδώρου ενδεχομένως να έχει άλλα αίτια και όχι τόσο τα προβλήματα στη λειτουργία των τομέων του νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, παρασκηνιακά καταβάλλονται προσπάθειες στο νοσοκομείο για να μεταπείσουν τον κ. Θεοδώρου να ανακαλέσει την παραίτηση που υπέβαλε ο ίδιος και η οποία δεν έχει γίνει ακόμα αποδεκτή και αυτό παρότι μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να έχει διοριστεί νέος Διευθυντής λόγω της συνταξιοδότησής του τότε.