Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

(Ξανά) Καθαρίζει η Αλεξανδρή στην Παγανή!

Για άλλη μία φορά ο Δήμος Μυτιλήνης προχωρά στον καθαρισμό “της κόπρου του Αυγεία” από την περιοχή της Παγανής μετά τα τελευταία δημοσιεύματά μας για την κατάσταση χωματερής στην οποία έχει μετατραπεί ο ελαιώνας, που ανήκει στην Εθνική Τράπεζα και σε οικογένεια της περιοχής μας και έχει καταληφθεί από τους Ρομά, που παρά τις εκκλήσεις του Δήμου για συμμόρφωση και συνεργασία, κάθε άλλο παρά τέτοια διάθεση δείχνουν. 

Χθες το πρωί ιδιώτης εργολάβος μετέβη στην περιοχή ξεκινώντας τον καθαρισμό και ανακοινώνοντας στους περιοίκους ότι βρισκόταν εκεί με παρέμβαση της Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Δήμητρας Αλεξανδρή. 

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Μυτιλήνης έχει λάβει γνώση για το περιεχόμενο της Έκθεσης του κλιμακίου της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας που διενήργησε δύο ελέγχους τον Αύγουστο και προ δεκαημέρου στην περιοχή, μετά από απαίτηση επαγγελματία. Αυτό το οποίο τόνιζαν επαγγελματίες της περιοχής, χθες, είναι ότι παρά τον καθαρισμό το πρόβλημα της Παγανής συνεχίζει να παραμένει, καθώς ο χώρος θα μετατραπεί ξανά σε χωματερή σύντομα μέχρι το επόμενο δημοσίευμα των Νέων της Λέσβου για να παρέμβουν οι αρμόδιοι!

«Χαίρομαι που υπάρχει αποτέλεσμα στο σκέλος της καθαριότητας, να βρεθεί όμως μόνιμη λύση στο πρόβλημα και όχι κάθε φορά να αναγκαζόμαστε να προσφεύγουμε στη δικαιοσύνη», σχολίασε χθες στα Νέα της Λέσβου ο Κοινοτάρχης Αλυφαντών, Στρατής Χατζηελενούδας.