Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Ξεκίνησαν οι κοπές βασιλόπιτας από τοπικές κοινότητες και συλλόγους!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Καλή χρονιά με υγεία και κάθε καλό! Μαζί με τον νέο χρόνο ξεκινούν σιγά-σιγά και οι κοπές πρωτοχρονιάτικης πίτας από τους κατά τόπους συλλόγους, και κοινότητες του νησιού. Έτσι, αύριο ανήμερα των Φώτων, θα πραγματοποιηθούν τρεις κοπές βασιλόπιτας, στο Ακράσι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ακρασίου, την Πλαγιά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού, καθώς και στην Αγιάσο, με πρωτοβουλία του Αναγνωστηρίου Αγιάσου «Η Ανάπτυξη»: 

 

Ακράσι

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου την ημέρα των Θεοφανείων στο Ακράσι, το πρωί, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Κοντέλλης» καλεί όλους τους Ακρασιώτες και φίλους του χωριού  να πουν όλοι μαζί τα κάλαντα των εορτών (Θεοφανείων, Πρωτοχρονιάς και Χριστουγέννων) και στη συνέχεια να κόψουν την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα  μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και του Αγιασμού των Υδάτων.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι θα κεραστούν διάφορα εδέσματα, γλυκά και ποτά. Επιπλέον, θα κληρωθεί για πρωτοχρονιάτικο δώρο μια ηλεκτρική διπλή κουβέρτα. Όλα τα παραπάνω είναι προσφορά του Συλλόγου.

 

Πλαγιά

Αύριο, στις 15.30, ο Εξωραϊστικός Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαγιάς  διοργανώνει κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στην πλατεία του χωριού. Στην εκδήλωση θα μοιραστούν και δώρα, σε όλα τα παιδιά, καθώς και δώρο tablet στον τυχερό που θα βρει το φλουρί. Παράλληλα θα υπάρχουν εδέσματα και άφθονο ζεστό κρασί. Τη γιορτή θα συνοδεύσει το χορευτικό zumba της Ειρήνης Χατζέλη!

 

Αγιάσος

Φωτογραφία αρχείου

Επίσης αύριο, ανήμερα των Φώτων, στις 18.00, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Βιβλιοθήκης του Αναγνωστηρίου Αγιάσου «Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ» η καθιερωμένη ετήσια Γενική Συνέλευση μελών και φίλων του Πνευματικού Κέντρου.  Θα γίνει ο αγιασμός της νέας χρονιάς από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης και η εθιμοτυπική κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας. 

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Κλεάνθης Κορομηλάς, θα κάνει τον απολογισμό δράσης της περασμένης χρονιάς και τον προγραμματισμό της επόμενης, συνοδεύοντας την ομιλία του με παρουσίαση σχετικών διαφανειών. Θα ακολουθήσει ο οικονομικός απολογισμός του 2022.

Η εκδήλωση θα κλείσει με τα παραδοσιακά κάλαντα από τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου.

Τα μέλη του Αναγνωστηρίου καλούν όλα τα μέλη και τους φίλους να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img