Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου, 2021

Ξεκίνησε η χρονιά και στο 3ο Δημοτικό

Με τρεις μέρες καθυστέρηση ξεκίνησε χθες η σχολική χρονιά στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, καθώς όπως ενημερώθηκαν γονείς και μαθητές την Δευτέρα, δεν είχε ολοκληρωθεί η εγκατάσταση για όλα τα λυόμενα στα οποία θα στεγάζονταν τα τμήματα. «Κάναμε λίγες μέρες ακόμη διακοπές», σημειώνουν γονείς των μαθητών χαριτολογώντας και για να… δώσουν μια μικρή έστω χιουμοριστική νότα σε ένα θέμα που κατά τα άλλα τους προκάλεσε την αγανάκτηση, επισημαίνοντας βέβαια πως υπάρχουν ακόμη κάποιες μικρο-εκκρεμότητες, οι οποίες αναμένεται να διευθετηθούν τις επόμενες μέρες.

Θυμίζουμε, ότι όπως επεσήμανε στα «ΝΕΑ της Λέσβου» η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Καίτη Στρατάκη, η καθυστέρηση αυτή σημειώθηκε επειδή προέκυψε η ανάγκη τοποθέτησης πέντε επιπλέον λυόμενων κοντέινερ, από τα επτά που υπάρχουν ήδη, για να στεγάσουν τις τάξεις του σχολείου. «Η αρχική σκέψη ήταν οι τάξεις αυτές να στεγαστούν προσωρινά στους χώρους της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης στο παρακείμενο κτίριο, όπου βρίσκεται και το 5ο ΓΕΛ, αλλά οι γονείς δεν το δέχτηκαν γιατί θα είχαμε συνθήκες συνωστισμού και με μεγαλύτερα παιδιά», είχε αναφέρει η κ. Στρατάκη, τονίζοντας πως αυτές οι εργασίες δεν πρόλαβαν να ολοκληρωθούν το περασμένο Σαββατοκύριακο, με αποτέλεσμα να έπρεπε να περιμένουν έως και χτες οι μαθητές για να μπουν… στα κοντέινερ.

Το απόγευμα της Τετάρτης, ο Δήμος Μυτιλήνης και συγκεκριμένα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας, Παναγιώτης Κατσαβέλλης, έβγαλε ανακοίνωση που συνοδευόταν με φωτογραφικό υλικό, αναφέροντας πως το σχολείο τελικά θα ήταν έτοιμο να υποδεχθεί τους μαθητές και τις μαθήτριες χθες. Υλικό, το οποίο αν μη τι άλλο έδειχνε μια σημαντικά διαφορετική εικόνα από εκείνη που “δημοσίευσαν” τη Δευτέρα γονείς των παιδιών, οι οποίοι διαμαρτύρονταν έντονα τόσο για την κατάσταση, όσο και για το γεγονός ότι δεν ήταν παρών στον αγιασμό κάποιος υπεύθυνος, πέρα από τους εκπαιδευτικούς για να τους ενημερώσει.

«Σήμερα (σ.σ. χθες) τα παιδιά ξεκίνησαν κανονικά τη χρονιά, πήραν τα βιβλία τους, γνωρίστηκαν με τους δασκάλους τους… Τα πράγματα φαίνεται πως μπήκαν σε ένα δρόμο και κάποια μικροπροβλήματα που υπάρχουν, όπως για παράδειγμα σε ηλεκτρολογικά, διορθώνονται εκτός ωραρίου. Από Δευτέρα θεωρούμε πως όλα και το ολοήμερο θα λειτουργούν κανονικά», σημείωσαν μέλη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου.