Ξεκλειδώνοντας… τη δημιουργικότητα των νέων της Λέσβου

ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ”

-Οι διοργανώτριες του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου επισκέπτονται δημοτικά σχολεία και μυούν τους μαθητές στον μαγικό κόσμο της μουσικής

c_eleonora-pouwels-photography-1-of-1-12

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, ο δεύτερος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, “Μουσικό Κλειδί”, που στόχο έχει να “ξεκλειδώσει” τη φαντασία, την ευαισθησία και τη δημιουργικότητα των παιδιών και των νέων.

Συνολικά 263 μαθητές από το 3ο Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο, το ΕΠΑΛ και  το Λύκειο Πλωμαρίου, και τα Δημοτικά Σχολεία Ιππείου και Κάτω Τρίτους, είχαν την ευκαιρία να βιώσουν από κοντά τον μαγικό κόσμο της μουσικής. Οι μαθητές συμμετείχαν ενθουσιασμένοι απολαμβάνοντας παράλληλα τις υπέροχες ερμηνείες στο πιάνο της Δανάης και Κυβέλης Ντέρκεν, καλλιτεχνικών διευθυντριών του Φεστιβάλ.

«Σας ευχαριστούμε για αυτή τη μοναδική εμπειρία, ήταν πραγματικά αξέχαστη. Σας ευχαριστούμε για όλα όσα μας μάθατε για τη ζωή ενός μουσικού, για το πώς να ακολουθήσουμε το όνειρό μας και ότι κάθε προσπάθεια αξίζει! Είσαστε απλά μοναδικές!», έγραψε μαθήτρια μετά το πρόγραμμα, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Το ταξίδι του “Μουσικού Κλειδιού” συνεχίσθηκε χθες Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, στην Άντισσα. Την  περασμένη  Παρασκευή το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε και στην Αθήνα, στο Δημοτικό Σχολείο του Κολεγίου Αθηνών και πήραν μέρος 491 μαθητές.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.