Υποκατάστημα και όχι γραφείο του ΕΛΓΑ

Παρενέβη ο Περιφερειακός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Θεόδωρος Βαλσαμίδης, με αφορμή το ρεπορτάζ των Νέων της Λέσβου στο φύλλο τους την Τρίτη για την δρομολόγηση των διαδικασιών, προκειμένου να λειτουργήσει γραφείο του ΕΛΓΑ στην Περιφέρεια. Όπως γράφαμε, το γραφείο ουσιαστικά θα απασχολεί έναν συμβασιούχο γεωπόνο και ένα διοικητικό υπάλληλο που θα αμείβονται από την Περιφέρεια για να συνεργάζονται και να  ασχολούνται με τα θέματα του ΕΛΓΑ. 

Ο κ. Βαλσαμίδης επισημαίνει εμμέσως πλην σαφώς ότι ένα γραφείο για τον ΕΛΓΑ που θα ανήκει στην Περιφέρεια δεν θα μπορέσει να προσφέρει ουσιαστικά στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους της Λέσβου όσο ένα υποκατάστημα, το οποίο θα είναι Υπηρεσία του ΕΛΓΑ στη Λέσβο και στο Βόρειο Αιγαίο! «Μία περιοχή όπως το Βόρειο Αιγαίο και θα σας έλεγα και το Αιγαίο γενικότερα έχει ανάγκη από την ίδρυση και λειτουργία Υποκαταστήματος και όχι απλά γραφείου που θα λειτουργεί στην Περιφέρεια», ανέφερε μιλώντας στα Νέα της Λέσβου ο κ. Βαλσαμίδης. 

«Η διάρθρωση του ΕΛΓΑ περιλαμβάνει 14 Υποκαταστήματα και θέλω να σταθώ εδώ, καθώς δεν υπάρχει ούτε ένα στο Βόρειο Αιγαίο αλλά στο Αιγαίο γενικότερα. Υπ’ αυτήν την έννοια θεωρώ ότι είναι τώρα μία καλή ευκαιρία για να δημιουργηθεί ένα Υποκατάστημα που θα έχει έδρα τη Μυτιλήνη και στην αρμοδιότητά του το Βόρειο Αιγαίο ή και όλο το Αιγαίο,  αλλά να είναι Υποκατάστημα στελεχωμένο με προσωπικό του ΕΛΓΑ και όχι ένα γραφείο που θα λειτουργεί με συμβασιούχους που θα προσλάβει η Περιφέρεια», σημείωσε καταλήγοντας ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή το ρεπορτάζ μας στο φύλλο της Τρίτης. Εδώ να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Βαλσαμίδης με έγγραφό του προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο έχει ζητήσει εδώ και 10 μήνες, από τον Ιούλιο του 2020, την δημιουργία υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στη Λέσβο.