Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Υπονοούμενα για ταύτιση με τους αντιεμβολιαστές

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Εκ των έσω επίθεση δέχτηκε χθες ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μουτζούρης, για το ζήτημα του νευροχειρουργικού μικροσκοπίου, καθώς μετά την Καλλιόπη Πρωτογεράκη – Γόμου από πλευράς μείζονος αντιπολίτευσης, συνέχισε εκ της συμπολίτευσης ο Άρης Χατζηκομνηνός. Ο κ. Χατζηκομνηνός με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο Περιφερειάρχης αφού αποφασίζει ο ίδιος για το ποιο ιατρικό μηχάνημα είναι χρήσιμο και ποιο όχι στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, ίσως θα πρέπει να γίνει και διοικητής στο Βοστάνειο. 

Ο μέχρι πέρυσι πρώτος τη τάξει Αντιπεριφερειάρχης του κ. Μουτζούρη επιρρίπτει ευθύνες στον Περιφερειάρχη για τη σύνδεση του μικροσκοπίου με τον νευροχειρουργό Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη, τον οποίο μάλιστα χαρακτηρίζει με νόημα ως «αντιεμβολιαστή», θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να επιρρίψει ευθύνες στον κ. Μουτζούρη για ταύτισή του με τους αντιεμβολιαστές, καταγγέλλοντας τον Περιφερειάρχη χρησιμοποιώντας τις λέξεις «ντροπή» και «κατάντια».

Στη δήλωσή του ο κ.  Χατζηκομνηνός αναφέρει τα ακόλουθα: «Το ακούσαμε και αυτό!!…..«Η προμήθεια νευροχειρουργικού μικροσκοπίου για το Βοστάνειο νοσοκομείο μας, κατά τον Περιφερειάρχη… πάει μαζί με τον χειριστή του»!!!

Για το ιστορικό, να θυμίσω στους έχοντες ασθενή μνήμη, ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την προμήθεια νευροχειρουργικού μικροσκοπίου για την κάλυψη αναγκών του νοσοκομείου Μυτιλήνης. Η αναγκαιότητα της προμήθειας, όπως είναι φυσικό, τέθηκε από τους αρμόδιους του Νοσηλευτικού Ιδρύματος, και οι προδιαγραφές του μηχανήματος από τον νευροχειρουργό Ευριβιάδη Μπαϊραμίδη. Μετά τις σχετικές ανακοινώσεις και τις… απαραίτητες φωτογραφίες του Περιφερειάρχη (σ.σ. χωρίς φωτογραφία του Περιφερειάρχη στο facebook δεν μπορεί να γίνει προμήθεια!!!), περιμέναμε να υπογράψει την σχετική σύμβαση της προμήθειας. Κι όμως αδίκως!!!!  Ο Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης, άριστος επιστήμων μεν, αλλά γνωστός αρνητής και αντιεμβολιαστής δε, τέθηκε κατ’ εφαρμογή του νόμου σε αναστολή στην άσκηση των ιατρικών καθηκόντων του. Και έκτοτε η σύμβαση για την προμήθεια αραχνιάζει στο συρτάρι του Περιφερειάρχη. Η Περιφερειακή Σύμβουλος  Καλλιόπη Πρωτογεράκη ενδιαφέρθηκε για την τύχη της προμήθειας, μιας και πέραν των άλλων ήταν η πρώτη που είχε θέσει το ζήτημα του μικροσκοπίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Η απάντηση  που έλαβε από τον ενός ανδρός αρχή Περιφερειάρχη είναι εκπληκτική!! «….. Η προμήθεια του νευροχειρουργικού μικροσκοπίου πάγωσε προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορεί το συγκεκριμένο μηχάνημα να χρησιμοποιηθεί από τον αντικαταστάτη του κ. Μπαϊραμίδη!!».

Απίστευτο και όμως αληθινό!!! Κατά τον Περιφερειάρχη το μικροσκόπιο πάει με τον χειριστή του!! Άλλως το νοσοκομείο δεν δικαιούται να αποκτήσει το μηχάνημα!! Μετά από αυτό, το ελάχιστο που θα μπορούσε να πράξει ο Υπουργός Υγείας, θα ήταν να αναθέσει στον κ. Μουτζούρη και  την Διοίκηση του Νοσοκομείου, και ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου να τον ανακηρύξει επίτιμο Πρόεδρο του οργάνου!! Ντροπή και κατάντια…».

 

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ 

Από πλεονέκτημα το μετέτρεψε σε μπούμερανγκ

Πέρυσι τον Ιανουάριο ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης μπήκε μπροστά και ανέλαβε το βάρος και την ευθύνη να εξοπλίσει το νοσοκομείο με το νευροχειρουργικό μικροσκόπιο και αυτό ήταν μία σημαντική ευεργεσία από πλευράς του για το Βοστάνειο. 

Το πώς τα κατάφερε αυτή η σημαντική ευεργεσία να γυρίσει μπούμερανγκ για τον ίδιο μόνο εκείνος το γνωρίζει, ενδεχομένως και όσοι τον συμβούλεψαν.

Γεγονός είναι ότι η σύνδεση του μικροσκοπίου με έναν γιατρό και εν προκειμένω με τον Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη «δεν του βγαίνει» του Περιφερειάρχη και ήδη μάλιστα έχουν αρχίσει να διαμαρτύρονται ογκολογικοί ασθενείς που χρειάζονται χειρουργεία εγκεφάλου. Με το να συνδέσει το μικροσκόπιο με έναν γιατρό ο κ. Μουτζούρης προσβάλλει άθελά του, θέλουμε να πιστεύουμε, τους άλλους δύο νευροχειρουργούς που υπηρετούν στο Βοστάνειο, καθώς με το να μην παραδίδει το μικροσκόπιο είναι σαν να τους λέει ότι είναι ακατάλληλοι για να το χειριστούν! Προς τούτο μάλιστα το θέμα έχει αρχίσει ήδη να συζητείται στους κόλπους του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου από τον οποίο καθόλου απίθανο να γίνει και παρέμβαση. Και τότε ο κ. Μουτζούρης δεν θα μπορεί να πει τίποτα!

Δυστυχώς για τον Περιφερειάρχη μέχρι τώρα αγνόησε όσους καλόπιστα τον είχαν προειδοποιήσει να μην «παγώσει» την αγορά του νευροχειρουργικού μικροσκοπίου, αντιμετωπίζοντάς τους με καχυποψία.

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα για να προλάβει, καθώς η προμηθεύτρια εταιρεία αύριο πρόκειται να προχωρήσει στην αποδέσμευση της εγγυητικής της επιστολής, χωρίς την οποία δεν θα μπορεί να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός ούτως ή άλλως, ακόμα και αν υπογράψει ο Περιφερειάρχης τη σύμβαση. Σημειώστε ότι η προμηθεύτρια εταιρεία δεν έχει καμία απολύτως ενημέρωση μέχρι τώρα από την Περιφέρεια.

 

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img