ΖΗΤΕΙΤΑΙ ανθρωπιά!

Το δικό της γολγοθά βιώνει μια νεαρή γυναίκα 33 χρονών η οποία μεγαλώνει μόνη της το δυο κοριτσάκια της,  ενώ πάσχει από την σπάνια νόσο Buerger, εξαιτίας της οποίας έχει ακρωτηριαστεί το ένα πόδι της και κινδυνεύει να χάσει και το άλλο.

Δεν σταματούν εδώ όμως τα προβλήματα, καθώς το ένα κοριτσάκι της ηλικίας 3 ετών πάσχει από βαριάς μορφής διαβήτη και χρειάζεται ειδική διατροφή. Η οικογένεια εγκαταστάθηκε πριν μερικούς μήνες στο Σκόπελο της Γέρας από την Αθήνα όπου ζούσαν και η τοπική κοινωνία αγκάλιασε τη μητέρα με τα δυο παιδιά, οι ανάγκες όμως είναι τεράστιες ,ενώ η Επιτροπή της Πρόνοιας όπου πέρασε πριν  ένα μήνα περίπου  για να πάρει μια σύνταξη αναπηρίας της απάντησε ότι «θα πρέπει να χάσει και τα δυο πόδια» !!

 

Η νόσος Buerger, είναι αγγειίτιδα που προσβάλλει μικρού και μέσου μεγέθους αρτηρίες και φλέβες.  Εξαιτίας της νόσου η 33χρονη μητέρα, σε ηλικία 28 ετών είχε πέσει σε κώμα για 6 μήνες, ενώ έχει υποβληθεί σε 46 επεμβάσεις. Εξαιτίας της νόσου έχει «χάσει» το ένα πόδι της από το γόνατο και κάτω ενώ  της έχει αφαιρεθεί το ένα νεφρό. «Παλεύω καθημερινά μόνη μου να τα βγάλω πέρα με δυο παιδιά. Ένας φίλος μας γείτονάς μας στην Αθήνα με βοήθησε να έρθω στο νησί γιατί εκεί οι συνθήκες είναι πιο δύσκολες.  Έχω δυο παιδιά να φροντίσω και δεδομένου ότι δεν μπορώ να δουλέψω στην κατάσταση που είμαι, χρειάζομαι τη σύνταξη για να τα βγάζουμε πέρα»  μας λέει η Α. Π.

Στήριξη από το Σύλλογο Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Σκοπέλου ήταν ο πρώτος που κινήθηκε να βοηθήσει την μονογονεϊκη οικογένεια μόλις πληροφορήθηκε τις συνθήκες μέσα στις οποίες ζει σε ένα παλιό σπίτι.

 «…Ας δείξουμε για ακόμη μια φορά ότι μπορούμε να γίνουμε μια οικογένεια και να δείξουμε την αγάπη μας στον συνάνθρωπο μας. Στη ζωή μας πολλές φορές τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα θέλουμε. Μια μονογονεϊκη οικογένεια στο Σκόπελο Γέρας χρειάζεται βοήθεια. Σαν κοινωνία είναι ΚΑΘΗΚΟΝ μας να την στηρίξουμε τώρα που το έχει ανάγκη. Πρόκειται για μια μητέρα με ακρωτηριασμένο άκρο(πόδι) που οφείλεται σε αυτοάνοσο νόσημα, με δυο παιδιά το ένα 3 ετών με βαριάς μορφής διαβήτη που χρειάζεται ειδική διατροφή και το άλλο 10 ετών που φοίτα στο σχολειό μας.

 Η οικογένεια χρειάζεται χρήματα και τρόφιμα για να αντεπεξέλθει στις καθημερινές της ανάγκες έως ότου τις καταβληθεί σύνταξη η όποια χρονοτριβεί λόγω γραφειοκρατίας και δεν έχει κανένα έσοδο από άλλου αφού η μητέρα δεν είναι σε θέση να δουλέψει λόγο του προβλήματος. Εμείς ως σύλλογος γονέων και κηδεμόνων πήραμε την πρωτοβουλία και ξεκινάμε τη συλλογή τροφίμων και χρημάτων» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος την 1η Δεκεμβρίου

Η ανταπόκριση του κόσμου  στο κάλεσμα του Συλλόγου , ήταν άμεση και συγκινητική  « Κινηθήκαμε σαν σύλλογος γιατί έχει ένα κοριτσάκι στο σχολείο μας και  η κοπέλα αυτή αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα. Πήγαμε στο σπίτι είδαμε τις συνθήκες .Υπήρξε  μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο που προσέφερε  τρόφιμα και ρούχα για τα  παιδιά, μια ξυλόσομπα για να ζεσταίνεται το σπίτι  και  συνεχίζουμε. Θέλουμε να τη στηρίξουμε και στην προσπάθειά της να πάρει ένα πρόσθετο μέλος για να μπορεί να κινείται χωρίς «π» ή καροτσάκι αναπηρικό» λέει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Σκοπέλου κ.  . Δημήτρης Χατζηαργυρίου

«Υπήρξαν κάποιοι στην τοπική κοινωνία του χωριού που αρχικά με έκριναν όμως υπήρξε και πολύς κόσμος που αναγνώρισε τα προβλήματα και με στήριξαν  και τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Τώρα τα παιδιά έχουν προσαρμοστεί πλήρως εδώ στο χωριό.  Μπορεί ο καθένας να έρθει στο σπίτι και να δει τις συνθήκες καθώς και όλες τις εξετάσεις. Χρειάζομαι τη σύνταξη για να μπορέσω να ζήσω τα παιδιά μου και επίσης κάνω προσπάθεια να πάρω ένα πρόσθετο μέλος για να μπορώ να κινούμαι» μας λέει η Α.

Την οικογένεια επισκέφθηκε χθες η εθελοντική  ομάδα του «Κανένας Μόνος» ο Αποστόλης Παρασκευόπουλος προσέφερε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης ενώ σε ανάρτησή του στο facebook κατήγγειλε την αναλγησία των αρμοδίων να μην της εγκρίνουν την αναπηρική σύνταξη των ….300 περίπου ευρώ, στην κατάσταση που βρίσκεται. «Έχουν αφήσει αυτή τη γυναίκα να παλεύει μόνη της με τα θηρία…Μιλήσαμε αρκετή ώρα και όπως   μας είπε παλεύει  μόνο για τα παιδιά της….ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΗ!!!»  ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αποστόλης Παρασκευόπουλος.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας έχουν το λόγο για να στηρίξουν αυτή την οικογένεια, ΑΜΕΣΑ