Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Απάντηση της Κιβωτού για το γαϊδουράκο

Από τις 9:00 το πρωί ένας πολίτης προσπαθεί να βρει σήμερα βοήθεια για ένα γαϊδουράκι στην περιοχή της Καρίνης πού βρίσκεται με σπασμένο πόδι υπομένοντας τον πόνο και την αδιαφορία των αρμοδίων. Αν και έχει γίνει ενημέρωση και φιλοζωικής οργάνωσης μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει μεταβεί κτηνίατρος στην περιοχή για να υπάρξει κάποια περίθαλψη ή να γίνει ευθανασία όπως αναφέρθηκε από αρμόδια χείλη στον πολίτη κατά τις επικοινωνίες που είχε.

Απάντηση Κιβωτού για το γαιδαράκο

Τις ενέργειες που έγιναν καθόλη τη διάρκεια της Παρασκευής από το πρωί μέχρι τις 10:00 το βράδυ οπότε και έγινε ευθανασία στο γαϊδουράκι που βρέθηκε από πολίτη με σπασμένο πόδι στην περιοχή της Καρίνης  περιγράφει σε επιστολή του προς τα Νέα της Λέσβου ο πρόεδρος της φιλοζωικής οργάνωσης Κιβωτός Ιωσήφ Μποτετζάγιας. Ο κ. Μποτετζάγιας αναφέρει τα ακόλουθα:

«Την Παρασκευή 17/9/2021 και περί ώρα 09:00 ενημερώθηκε η υπάλληλος του Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Μυτιλήνης (της οποίας η σύμβαση έχει λήξει από 1/9/2021 ΑΛΛΑ συνεχίζει να προσφέρει υπηρεσίες ΑΠΛΗΡΩΤΗ μόνο και μόνο από την αγάπη της για τα ζώα), ότι στην Καρίνη Λέσβου, επί της επαρχιακής οδού, βρίσκεται ένα γαϊδουράκι με σπασμένο το πόδι, το οποίο είχε μάλιστα πέσει και δεν μπορούσε να σηκωθεί.

Μέχρι τις 13:00 μ.μ. είχαν ενημερωθεί διαδοχικά οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Ιππείου, Αγιάσσου και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δαγκλής και Φραντζέσκος ώστε να παρασχεθούν οι τυχόν πρώτες βοήθειες στο άτυχο ζώο ή/και να κανονιστεί η μεταφορά του

Στις 15:00 ενημερώθηκα προσωπικά για το περιστατικό από το Κέντρο του Δήμου, όπου μου εξιστόρησαν και το τι είχε προηγηθεί. Μου είπαν ότι το ζώο βρίσκεται ακόμα το δρόμο, και ότι δεν μπορεί να πάει κτηνίατρος να το δει γιατί δεν αναλαμβάνει κανείς να πληρώσει τον γιατρό. Επιτόπου δέχτηκα να αναλάβει η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης τα όποια τα έξοδα εφόσον βρεθεί κτηνίατρος με ειδίκευση τα ιπποειδή.

Στις 18:00-18:30 μετέβη στο σημείο εκπρόσωπος της Δνσης Κτηνιατρικής Λέσβου όπου διαπίστωσε ότι η βλάβη στο ζώο ήταν μη αναστρέψιμη και έπρεπε να του γίνει ευθανασία.

Στις 21:00 λάβαμε νέα ενημέρωση στην ΚΙΒΩΤΟ ότι το ζώο ήταν ΑΚΟΜΑ εκεί (12 ώρες μέσα στους πόνους και το λιοπύρι)

Επικοινώνησα κατευθείαν με τον Αντιδήμαρχο κο Δαγκλή και τον ενημέρωσα ότι θα στείλει η ΚΙΒΩΤΟΣ κτηνίατρο και θα καλύψουμε τα έξοδα, και του ζήτησα να μεριμνήσει για την αποκομιδή του ζώου.

Στις 22:00 περίπου, το ζώο τελικά ξεκουράστηκε.

Για την ιστορία, το κόστος ήταν 60 ευρώ. Αλλά εφόσον ο Δήμος Μυτιλήνης δεν έχει πρόγραμμα περίθαλψης αδέσποτων ζώων -και έχουμε φτάσει μέσα Σεπτεμβρίου….- το κάθε τι επαφίεται στην ανθρωπιά (αλλά και στο πορτοφόλι) των φιλόζωων πολιτών και σωματείων» αναφέρει ο πρόεδρος της Κιβωτού” αναφέρει καταλήγοντας ο πρόεδρος της Κιβωτού.