Ελαιόλαδο «Σαπφώ»: Με προσήλωση στην ποιότητα

1102

Προερχόμενος από μια ελαιοπαραγωγική οικογένεια, ο Χαράλαμπος Παπαδέλλης ακολουθώντας τα χνάρια του παππού και των γονιών του, είναι ο συνεχιστής της οικογενειακής επιχείρησης την οποία μαζί με τον αδελφό του, Δημήτρη, κατάφερε μέσα σε σύντομο διάστημα να αναπτύξει, κάνοντας την Papadellis Olive Oil μια ανταγωνιστική εταιρεία.

Η επιχείρηση βρίσκεται στη Θερμή, μόλις επτά χιλιόμετρα από το χωριό της οικογένειας, που είναι η Πηγή. Η οικογένεια Παπαδέλλη δραστηριοποιείται στο χώρο της ελαιοκαλλιέργειας και της παραγωγής ελαιολάδου από το 1981. Ο Χαράλαμπος Παπαδέλλης, σημερινός ιδιοκτήτης, μετά τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο Τμήμα Marketing and Business Association, ανέλαβε από το 2008 την επιχείρηση.

Την εποχή εκείνη ήταν ο νεαρότερος έμπορος ελαιολάδου στο νησί και από τους πιο νέους σε ηλικία στην Ελλάδα.  «… ο παππούς μου, πατέρας της μητέρας μου, Χαράλαμπος Πλωμαρίτης, αγόρασε το 1981 το ελαιοτριβείο μας. Μέχρι το 2008 οπότε ανέλαβα, η οικογένειά μας είχε μόνο το ελαιοτριβείο και τους ελαιώνες μας». Για να προωθήσει το ελαιόλαδο της οικογένειας έπρεπε πρώτα να κερδίσει την εμπιστοσύνη της αγοράς, καθώς ήταν ένας νέος άνθρωπος σε ένα χώρο που απαιτεί εμπειρία. «Γνώσεις είχα πολλές, δίπλα στον παππού και τον πατέρα μου, σε συνδυασμό με τις σπουδές μου είχα τα εφόδια που χρειαζόταν. Σιγά-σιγά με τη δουλειά μου μπόρεσα να κερδίσω εμπιστοσύνη και ταυτόχρονα μερίδιο στην αγορά του ελαιολάδου στο νησί. Το 2012 ήταν σημαντική χρονιά για εμάς, καθώς μπήκαμε στους προμηθευτές μιας ισπανικής επιχείρησης. Μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στο χώρο του ελαιολάδου ανά τον κόσμο».

Την ίδια χρονιά ο Χαράλαμπος Παπάδελλης συνεργάζεται με το μεγαλύτερο αδερφό του, τον Δημήτρη και αποφασίζουν να επεκτείνουν τις δραστηριότητες της επιχείρησης στην εμφιάλωση ελαιολάδου. Αρχικά λόγω της οικονομικής κρίσης αποφάσισαν να μην επενδύσουν σε νέες εγκαταστάσεις, αλλά να λειτουργήσουν με εξωτερικούς συνεργάτες στην εμφιάλωση. Έπειτα από δύο χρονιά τα δύο αδέλφια έβαλαν τη δική τους σφραγίδα στο ελαιόλαδο της οικογένειας. Η ζήτηση αυξήθηκε και δημιούργησαν  νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις εμφιάλωσης δίπλα στο ελαιοτριβείο τους, σε ιδιόκτητο ακίνητο.

Η οικογένεια Παπαδέλλη διαθέτει 4.000 περίπου ελαιόδεντρα. Και πάλι όμως η ποσότητα ελαιολάδου που εμπορεύεται η επιχείρηση είναι πολλαπλάσια αυτής που παράγει γι’ αυτό και πλέον έχουν  πρόσβαση σε ελαιόλαδα από όλο το νησί, τα οποία επιλέγουν με αυστηρά στάνταρτ, αναζητώντας πάντα το καλύτερο.     

Το σημαντικότερο είναι ότι αγαπούν αυτό που κάνουν και αυτό φαίνεται στο αποτέλεσμα. «Η παραγωγή, εξαιρετικού παρθένου  ελαιολάδου, είναι κάτι μαγικό. Είναι πρόκληση. Πρέπει να ζήσεις από κοντά όλα τα στάδια παραγωγής για να καταλάβεις την μοναδικότητα του ελαιολάδου», μας λέει ο Χαράλαμπος Παπαδέλλης.

Τα ονόματα των προϊόντων της εταιρείας προέρχονται από τα ονόματα μεγάλων Λέσβιων δημιουργών της αρχαιότητας. Το «Σαπφώ», το «Αλκαίος», το «Aiolis» και τα σαπούνια ελαιολάδου «Σαπφώ».

 Το ελαιόλαδο «Σαπφώ»

 Το όνομα της Σαπφούς, της δέκατης Μούσας, δόθηκε σε ένα από τα προϊόντα της οικογένειας Παπαδέλλη, το οποίο εμφιαλώνεται σε περίτεχνο μπουκάλι που σχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου από τον Χρήστο Τριβιζά. Το δίχτυ του μπουκαλιού είναι πλεγμένο στο χέρι και είναι μοναδικό για κάθε φιάλη. Σημειολογικά παραπέμπει στον καλλωπισμό και την φροντίδα της κόμης των γυναικών στην αρχαιότητα, καταδεικνύοντας την προσήλωση της οικογένειας στη λεπτομέρεια και την ποιότητα…

Τα προϊόντα της εταιρείας έχουν καθιερωθεί στη Βόρεια Ελλάδα και αποκτούν πρόσβαση και στην υπόλοιπη χώρα. Πέρα από το εγχώριο εμπόριο υπάρχει σταθερό και αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα προϊόντα της εταιρείας και στην Ευρώπη.

Εστιάζοντας πάντα στην ποιότητα η «Papadellis Olive Oil» επιβραβεύει τους παραγωγούς για την παραγωγή ποιοτικού ελαιολάδου με bonus στην τιμή αγοράς.

Λ. Θερμής, Μυτιλήνη

Τ: 2251071377

http://www.oliveoilsapfo.com/

www.papadellis.eu

https://www.facebook.com/Papadellisoliveoil/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here