Βιολογικό Ελαιόλαδο «Ιωάννα Ζούρου» : Μια οικογενειακή επιχείρηση που «άνθησε»

1371

Μια οικογενειακή επιχείρηση βασισμένη στο όραμα του Γιάννη Ζούρου, που ήταν από τους πρώτους βιοκαλλιεργητές ελιάς στο νησί και γνωστός αυτοδιοικητικός παράγοντας του τόπου, συνεχίζει η σύζυγος και τα παιδιά του με επιτυχία, αφού το βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο «Ιωάννα Ζούρου», έχει  κατακτήσει τα τελευταία χρόνια την ελληνική αγορά και βάζει στόχο και τις αγορές του εξωτερικού.

Εδώ και 20 χρονια η οικογενεια Ζούρου παράγει και εμπορεύεται αγνό ελαιολάδο και από τις τρεις ποκιλιες ελιας που υπαρχουν στην Λεσβο : Κολοβή, Αδραμυτιανή και Λαδολιά. To 1995, ο Ιωάννης Ζούρος διαβλέποντας ότι το μέλλον της ελαιοκομίας στη Λέσβο βρίσκεται στην βιολογική γεωργία και έχοντας στο πλευρό του την γυναίκα του, Ιωάννα Ζούρου, ξεκίνησαν να μετατρέπουν τα ελαιοκτήματα τους σε βιολογικά, με σκοπό να τυποποιήσουν και να εμπορευτούν οι ίδιοι το λάδι που παράγουν.

Το 2004 ένα μεγάλο όνειρο πραγματοποιήθηκε όταν στη Μόρια δημιουργήθηκε το τυποποιητήριο βιολογικού ελαιολάδου «Ιώαννα Ζούρου», σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες προδιαγραφές και τον απαραίτητο εξοπλισμό. Ταυτόχρονα ξεκίνησε η σχεδίαση και η διάθεση στην  στην αγορά δύο συσκευασιών ελαιολάδου, των 3 και 5 λίτρων. Το 2006  το ελαιόλαδο «Ιωάννα Ζούρου», απέσπασε το βραβείο καλύτερου ελαιολάδου στην Ελλάδα στο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου «Premio Internazionale Biol 2006», που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία ενώ το 2008 στον ίδιο διαγωνισμό  απέσπασε το δεύτερο βραβείο.

Το ελαιόλαδο προέρχεται αποκλειστικά από τα ελαιοκτήματα της οικογένειας, αποτελεί προϊόν τρέχουσας σοδειάς και αποθηκεύεται στις ανοξείδωτες δεξαμενές του τυποποιητηρίου, Η διήθηση του γίνεται μόνο με απλή καθίζηση και δεν φιλτράρεται, με σκοπό να διατηρεί όλα τα αρώματα του, τις γευστικές του αποχρώσεις και τα φαινολικά συστατικά του. Η διαδικασία αυτή διαρκεί περίπου τέσσερις μήνες, αμέσως μετά το λάδι τυποποιείται και  προωθείται στην αγορά ενώ υπάρχει η δυνατότητα να τυποποιηθεί και αγουρέλαιο.

Σήμερα η επιχείρηση τυποποιεί  το έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο «Ιωάννα Ζούρου» στην οξύτητα 0,1-0,8 δέκατα. Η πιστοποίηση του προϊόντος και του τυποποιητηρίου γίνεται από την TUV AUSTRIA, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούνται χημικές αναλύσεις από διαπιστευμένο εργαστήριο. Διατίθεται σε συσκευασίες 5l  και 3l ενώ από  φέτος κυκλοφόρει και σε  μπουκάλι των 750 ml.

Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει προσπάθεια εξαγωγών καθώς όπως μας λέει η κ. Ιωάννα Ζούρου η παραγόμενη ποσότητα είναι περιορισμένη και καλύπτει επί του παρόντος τις ανάγκες της ζήτησης στην εγχώρια αγορά.

Μελλοντικός στόχος είναι όμως η αύξηση της παραγωγής  ώστε να γίνει άνοιγμα και στις αγορές του εξωτερικού.

Η κ. Ιωάννα Ζούρου δηλώνει ικανοποιημένη από τη σταθερά ανοδική πορεία της οικογενειακής επιχείρησης. «Κάνουμε μικρά και σταθερά βήματα που μας δικαιώνουν . Η ζήτηση και η αναγνώριση  που έχει το ελαιόλαδό μας, μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Το ελαιόλαδο «Ιωάννα Ζούρου»  ,διατίθεται σε επιλεγμένα καταστήματα βιολογικών προϊόντων αλλα και σε ιδιώτες  σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, (Μυτιλήνη, Αθήνα,  Θεσσαλονίκη, Καστοριά,   Σέρρες ,  Ναουσα, Καβάλα και Βόλο).

Πληροφορίες

Ιώαννα Ζούρου, Μόρια – Μυτιλήνη

Τηλέφωνο: 22510 31456, Κινητό : 6937558063

E-mail: dimi_zourou@hotmail.com

https://www.facebook.com/Organic-Extra-Virgin-Olive-Oil-Ioanna-Zourou-552796098063823/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here