Στο πλευρό του Χριστόφα για τα νεκροταφεία ο Ζερδελής

Exif_JPEG_420
Spread the love

Επαναλαμβάνοντας ότι η νομοθεσία προβλέπει τη διαχείριση των κοιμητηρίων από τους Δήμους και σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια νομικής ανατροπής αυτών των δεδομένων από τα Φιλανθρωπικά Καταστήματα Μυτιλήνης, ο πρώην βουλευτής, Γιάννης Ζερδελής, δηλώνει στο πλευρό του Δήμου Μυτιλήνης. Η παρέμβαση του πρώην βουλευτή έγινε με αφορμή το πρωτοσέλιδο των Νέων της Λέσβου στο φύλλο της Παρασκευής (Διαβαστε σχετικά εδω: https://nealesvou.gr/%cf%86%ce%ad%cf%81%cf%84%ce%b5-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%cf%84%ce%b1 )  ενώ ο ίδιος τονίζει ότι μετά την ανάδειξη του θέματος από την εφημερίδα μας για τα όσα συνέβησαν στην οικογένειά του από την αυθαίρετη εκταφή της μητέρας του στο κοιμητήριο της Χρυσομαλλούσας, υπάρχουν πολίτες που είναι διατεθειμένοι να καταθέσουν ως μάρτυρες στο δικαστήριο, καθώς ο ίδιος με τον αδελφό του Δημήτρη Ζερδελή στρέφονται κατά του εφημέριου και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Χρυσομαλλούσας.

Η επιστολή Ζερδελή

Όπως αναφέρει με επιστολή του στα Νέα της Λέσβου ο κ. Ζερδελής: «Στο σημερινό (27/9/24) φύλλο της εφημερίδας σας κάτω από τον κύριο πρωτοσέλιδο τίτλο με θέμα τα κοιμητήρια της Λέσβου υπάρχει ο υπότιτλος:

«Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για τον Δήμο Μυτιλήνης, καθώς αν δεν προχωρήσει κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ προχωρώντας βρίσκεται αντιμέτωπος με την εκκλησία».

Μετά την δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα η προσωπική εκτίμηση που έχω τόσο από έγκυρες γνωμοδοτήσεις από τους νομικούς συμβούλους μου, μεταξύ των οποίων και πανεπιστημιακός και από  την προσωπική έρευνα για το θέμα αυτό, αυτοί που βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο είναι τα Φιλανθρωπικά Καταστήματα Μυτιλήνης και η Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης και έχουν απέναντί τους την νομιμότητα και κατά την εκτίμησή μου μεγάλο μέρος των δημοτών που βίωσαν  συμπεριφορές εκ μέρους της εκκλησίας και των Φιλανθρωπικών Καταστημάτων παρόμοιας με την δική μου και αρκετοί προσφέρθηκαν αυτοβούλως ως μάρτυρες στην δίκη που θα γίνει σε βάρος του ιερέα και του εκκλησιαστικού συμβουλίου της Παναγίας Χρυσομαλλούσας.

Η δε εκκλησία δεν είναι μόνο μικρό μέρος του ιερατείου αλλά και οι άλλοι ιερείς που εκτιμώ μεταξύ των οποίων και φίλοι μου. Στην παρούσα περίπτωση ο Δήμαρχος δεν έχει απέναντί του την εκκλησία, αλλά αυθαιρετούντες και παρανομούντες κληρικούς και το Δ.Σ. των Φιλανθρωπικών. Ένας δε εκ των κληρικών θα κληθεί να αποδείξει την αθωότητά του στα δικαστήρια.

 Ο Δήμος Μυτιλήνης έχει την συμπαράσταση και κάθε βοήθεια από μένα και άλλους πολίτες στην διεκδίκηση της Διοίκησης και Λειτουργίας  των κοιμητηρίων που είναι η μόνη νόμιμη οδός».

Κλείνοντας ο κ. Ζερδελής αφήνει αιχμές για την «αφωνία» της παράταξης Κουφέλου, αλλά και της Λαϊκής Συσπείρωσης γι’ αυτό το θέμα σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «εντύπωση, δε, μου προκαλεί η σιωπή μέχρι σήμερα των άλλων Δημοτικών συνδυασμών του Δήμου Μυτιλήνης για το μείζον και φλέγον αυτό ζήτημα».

 

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση