Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ζούρος, Προβέτζας και Γιακαλής;

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Στην τελική ευθεία βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ για να επισημοποιήσει την υποψηφιότητα που θα στηρίξει για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, καθώς ήδη ο διάλογος της Νομαρχιακής κομματικής Οργάνωσης με τα κεντρικά του κινήματος βρίσκεται σε εξέλιξη μέσω τηλεδιασκέψεων από το προηγούμενο διάστημα. Στο πλαίσιο αυτού του διαλόγου έχουν γίνει προτάσεις προς τα κεντρικά για την υποψηφιότητα του πρώην Δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, ενδεχόμενο το οποίο έχει απομακρυνθεί σημαντικά λόγω κωλύματος του κ. Καμίνη, καθώς έχει αποσυρθεί προς το παρόν από την πολιτική για σοβαρούς προσωπικούς λόγους.

Η κάθοδος του Χιώτη στην καταγωγή  Γιώργου Καμίνη θα ήταν μία ισχυρή υποψηφιότητα για το ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο Βορείου Αιγαίου, ωστόσο, καθώς φαίνεται ότι δεν προχωρά, στο κίνημα έχει τεθεί και το όνομα – όπως έγραψαν τα Νέα της Λέσβου – του πρώην διορισμένου Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Θανάση Καρούντζου, που δεν κατάγεται από τη Λέσβο, επειδή όμως από τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας κατά κοινή ομολογία άφησε εποχή στον τόπο μας πριν ο τότε πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, τον μετακινήσει στην Κρήτη, εκτιμάται ότι η υποψηφιότητά του θα στηριχθεί από τους κατοίκους και τους αυτοδιοικητικούς των νησιών του Βορείου Αιγαίου έχοντας την εμπειρία από τις ικανότητες που είχε επιδείξει την περίοδο του 2000. 

Πάντως στελέχη του ΠΑΣΟΚ θέτουν το ζήτημα της έλλειψης εντοπιότητας και γι’ αυτό σε τοπικό επίπεδο έχουν προταθεί άλλες δύο ισχυρές υποψηφιότητες, του μαιευτήρα Παναγιώτη Προβέτζα και του γεωλόγου Νίκου Ζούρου. Πρόκειται για «δυνατά» ονόματα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ που έχουν διείσδυση και σε άλλους πολιτικούς χώρους, ώστε να ενισχύσουν με αυτό τον τρόπο την κάθοδο του κινήματος στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Ωστόσο παρέμενε άγνωστο μέχρι χθες αν ο κ. Προβέτζας που προτάθηκε ενδιαφέρεται να ηγηθεί ψηφοδελτίου για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, καθώς αυτό το διάστημα δέχεται “στενό μαρκάρισμα” από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, να είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιό του για το Δήμο στις εκλογές του Οκτωβρίου. Πράγμα που προκαλεί εντύπωση καθώς απέναντι στον κ. Κύτελη βρίσκεται ο Παναγιώτης Χριστόφας, από τον ίδιο πολιτικό χώρο με τον κύριο Προβέτζα, με τον οποίο μάλιστα συμπορεύονται συγγενείς πρώτου βαθμού του μαιευτήρα.

Αυτός είναι και ο λόγος, σύμφωνα με πληροφορίες, που κάποια στελέχη εκτιμώντας ότι ο κ. Προβέτζας πιθανώς να μην δεχτεί (σημειώνοντας το ίδιο ενδεχόμενο και για τον κ. Ζούρο) προτείνουν την αξιοποίηση του Νάσου Γιακαλή με μία υποψηφιότητα για τη Δευτεροβάθμια Αυτοδιοίκηση.  Θυμίζουμε ότι ο κ. Γιακαλής εκτός από Δήμαρχος Μυτιλήνης για δύο θητείες διετέλεσε για μία τετραετία Περιφερειάρχης και μάλιστα το 2010, που εξελέγη, ήταν ο πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης του Βορείου Αιγαίου. Ωστόσο καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι εκφράζεται δυσφορία από τοπικά στελέχη που θεωρούν ότι ο κ. Γιακαλής έχει κλείσει τον κύκλο του, έχοντας θέσει στις προηγούμενες εκλογές βουλευτική υποψηφιότητα για το Νομό Λέσβου και ως εκ τούτου θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σε άλλους τομείς του κινήματος, ώστε να συμβάλει με την εμπειρία του και να ανοίξει ο δρόμος για πρόσωπα που δεν έχουν τεθεί μέχρι τώρα ως επικεφαλής ή δεν έχουν αναμιχθεί με την αυτοδιοίκηση.

 Όλα τα παραπάνω απασχολούν τα κεντρικά του κινήματος και σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας αναμένεται να γίνει άλλη μία τηλεδιάσκεψη με τα στελέχη του κινήματος από τη Λέσβο, ώστε αμέσως μετά η αρμόδια Εκλογική Επιτροπή του κόμματος σε κεντρικό επίπεδο να επικυρώσει και να ανακοινώσει τον υποψήφιο. Το τελευταίο, καθώς με εξαίρεση τον ΣΥΡΙΖΑ, όλα τα άλλα κόμματα έχουν ανακοινώσει τους υποψηφίους τους και ήδη έχουν ξεκινήσει τις επαφές για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, καθώς ο χρόνος που απομένει για τις εκλογές του Οκτωβρίου δεν είναι μεγάλος!

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img