“Η αγάπη από μακριά” στο Δημοτικό θέατρο

ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΖΩΝΤΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Το βραβευμένο πρόγραμμα “The Met:Live in HD”, μετά την φαντασμαγορική παράσταση “Ντον Τζοβάννι” που μάγεψε το κοινό, παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Met αύριο Σάββατο 10 Δεκεμβρίου το νοσταλγικό μεσαιωνικό ρομάντζο “Η Αγάπη από Μακριά” (L’ amour de Loin), που θα μεταδοθεί ζωντανά από τη Νέα Υόρκη στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης στις 19.55.

Πρόκειται για μια σύγχρονη όπερα, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ το 2000 και πλέον θα κάνει την πρεμιέρα της και στην Met σε μια εκθαμβωτική παραγωγή, ειδικά διαμορφωμένη για το κοινό του προγράμματος The Met: Live in HD! Η πρωτοποριακή σκηνοθεσία είναι του Robert Lepage, ο οποίος μετατρέπει την σκηνή της Met σε ένα μοναδικό τοπίο γεμάτο με ειδικούς φωτισμούς LED που καλύπτουν ακόμα και την ορχήστρα.

Το L’ Amour de Loin είναι μια συμπαραγωγή της L’Opéra de Québec, όπου πρωτοπαρουσιάστηκε μέσα σε επευφημίες το περασμένο καλοκαίρι, σε συνεργασία με το Ex Machina. Η Φινλανδή διευθύντρια ορχήστρας Susanna Mälkki καθοδηγεί τους ερμηνευτές που περιλαμβάνουν τη Susanna Phillips ως Κλεμάνς, τον Eric Owens ως Ζοφρέ και την Tamara Mumford ως τον Προσκυνητή που μεταφέρει τα ερωτικά μηνύματα από τον έναν στον άλλον.