Μια γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

-“Η μουσική ενώνει”, είναι το σύνθημα των διοργανωτών της εκδήλωσης που θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ

 

Μια διαφορετική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων οργανώνει ο Δήμος Λέσβου και η Art Angels Relief Team την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης, στις 8.30 το βράδυ.

Η πλατφόρμα μουσικής εκπαίδευσης που λειτουργεί στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών του Δήμου Λέσβου στον Καρά-Τεπέ, παρουσιάζει συναυλία με ελεύθερη είσοδο, που προβάλλει παιδιά και νέους από το Κέντρο Φιλοξενίας και διεθνούς φήμης καλλιτέχνες.

Στους καλλιτέχνες που εμφανίζονται περιλαμβάνονται μέλη του σχήματος Barrios Orquestados από την Ισπανία, ο Αλέξανδρος Χαλάψης, φημισμένος βιολονίστας Ελληνορωσικής καταγωγής, ο Forrest Gray, συνθέτης από τις Ηνωμένες Πολιτείες, και η Μαρία Φραντζέσκα Ρόκκα Αρμπελάεζ, βραβευμένη Ελληνοκολομβιανή βιολονίστα, τελειόφοιτη της Ακαδημίας Μουσικής και Χορού της Ιερουσαλήμ, και Συντονίστρια του μουσικοπαιδαγωγικού προγράμματος της ART. Επίσης παρουσιάζονται η Παιδική Χορωδία του Ωδείου “Σκαλκώτας” και η Χορωδία Δήμου Λέσβου “Νίκος Μυρογιάννης”, σε καλλιτεχνική διεύθυνση Λίας Κεφαλά, καθώς και τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου Αγιάσου.

Η συναυλία αποτελεί το αποκορύφωμα μηνών προετοιμασίας και σχεδιασμού, και παρουσιάζει ένα συναρπαστικό, ποικίλο πρόγραμμα, που εκτείνεται από τον Béla Bartók και παραδοσιακά κάλαντα, μέχρι το Twinkle Twinkle LittleStar!

Η συναυλία    εντάσσεται στον προγραμματισμό  του νέου Διεθνούς Φεστιβάλ Τεχνών Λέσβου ART “Γέφυρες”.

Η Κυβέρνηση  των Καναρίων Νήσων θα παρουσιάσει τα εξαίρετα  ταλέντα της  στην εκδήλωση  η οποία θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΑ Αιγαίου – που είναι χορηγός επικοινωνίας – και το Δεύτερο πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης θα συγκεντρωθούν καινούργια παιχνίδια ή παιδικά παπούτσια, που θα διανεμηθούν στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Μέσα από αυτή τη χαρούμενη εορταστική εκδήλωση, θα «διαπιστώσετε και οι ίδιοι τη δύναμη της μουσικής, και τη δυνατότητά της να υπερβαίνει τα εθνικά και γλωσσικά όρια. Θεωρούμε ότι αρμόζει στην Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, μόλις λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, να πραγματοποιήσουμε μια συναυλία που πανηγυρίζει την αλληλεγγύη, την αποδοχή και την διαφορετικότητα», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.