Ακούει κανείς…

Της Στέλλας Τσορβαδέλλη

Μα καλά αυτόν τον ταλαίπωρο, τον πολύπαθο Έλληνα θα μπορέσει ποτέ αυτό το υδροκέφαλο ελληνικό κράτος και φυσικά οι δημόσιες υπηρεσίες του να τον ακούσει και να τον καταλάβει κανείς;;;; Διάβασα στην εφημερίδα «Τα Νέα της Λέσβου» για το πάρκινγκ του κολυμβητηρίου πως θα γίνει ελεγχόμενο και πως το Λιμενικό Ταμείο θέλει να “βάλει τάξη” σ’ αυτό. Ωραία ως εδώ… το να πληρώνει ο κάθε Μυτιληνιός που θέλει να αφήσει το αυτοκίνητό του μια-δυο ώρες ένα ευρώ την ώρα στάθμευση σε μια εποχή ισχνών αγελάδων δεν νομίζω ότι είναι το ό,τι καλύτερο. 

Απ’ την άλλη μήπως αυτός ο ταλαίπωρος πολίτης δεν πληρώνει έμμεσα του κόσμου τους φόρους για μια καλή καθημερινότητα;;; Απολαμβάνει τίποτα απ’ όλα αυτά τα θεμελιώδη αγαθά της καθημερινότητας και γιατί, πού πάνε όλοι αυτοί οι φόροι που ο νομοθέτης θέλει να είναι ανταποδοτικοί. Τι υγεία, τι παιδεία, τι καθημερινότητα, τι τέλος πάντων;;; Κανένας δεν νοιάστηκε για την καθημερινότητα των πολιτών, όλοι νοιάζονται για την ταλαιπωρία των πολιτών. Όταν θες να διανύσεις την μισή Μυτιλήνη για να πας απ’ το ένα σημείο στο άλλο και μιλώ για το κυκλοφοριακό του νησιού και της πόλης μας, όταν δεν μπορείς να παρκάρεις στο πάρκινγκ μπροστά απ’ τα σούπερ- μάρκετ λόγω Ρομά και εύφλεκτων υλικών που μεταφέρουν τα πλοία, τώρα κόβεται και το άλλο πάρκινγκ… Γιατί ποιος θα πληρώνει 5 – 6 ευρώ καθημερινά στις μέρες που ζούμε; 

Αυτή την στιγμή τα δύο μεγάλα πάρκινγκ της πόλης δεν εξυπηρετούν (και καλά το ξέρουμε). Γιατί δεν μπαίνει μια τάξη πρώτα και μετά να δούμε το οικονομικό; Αυτό μας… μάρανε!!!! Επιτέλους κάντε πάρκινγκ, δώστε τα στον κόσμο, κάντε ευχάριστη και απλή την καθημερινότητα των πολιτών και άστε τα παραπάνω… Ξέρω θα μου πείτε πως το Λ.Τ. θα έχει έσοδα, μα το θέμα μας δεν είναι τα έσοδα του κάθε ταμείου, το θέμα μας είναι η καθημερινότητα των πολιτών. Μα τέλος πάντων μόνο έσοδα αυτό το κράτος και στους πολίτες τίποτα;;; Δεν είναι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των οδηγών όπως διάβασα, αυτό είναι ακόμα ένα χαράτσι. 

Ο κάθε οδηγός θα εξυπηρετείτο καλύτερα αν έβρισκε πάρκινγκ γρήγορα και όχι αφού γυρίσει 5-6 φορές το κάθε τετράγωνο. Βγάλτε τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα… ναι… αλλά αφήστε και τον πολίτη – οδηγό να ανασάνει βρε αδερφέ. Στην προκυμαία σωστά δεν παρκάρουμε, είναι η βιτρίνα της πόλης, στο πάρκινγκ του κολυμβητηρίου ο πολίτης θα το σκεφτεί να παρκάρει. Με αυτά τα νέα μέτρα στους γύρω δρόμους υπάρχουν απαγορευτικές πινακίδες, ε!!! τι να κάνει ο έρμος ο οδηγός;;; Να υπήρχε πιο τακτική συγκοινωνία εντός πόλης, να πω ναι, να αφήσει το αυτοκίνητό του. Γιατί πάντα ξεκινάμε από το τέλος και όχι απ’ την αρχή σ’ αυτόν τον τόπο;;; Εσείς οι άρχοντες του τόπου αυτού για σκύψτε πιο πολύ πάνω στον πολίτη, δώστε του πάρκινγκ, δώστε του γρήγορη πρόσβαση στη μετακίνησή του απ’ το ένα σημείο στο άλλο της πόλης, δώστε περισσότερα αστικά λεωφορεία για να μετακινήστε εντός της πόλης, διώξτε τους Ρομά και τους μετανάστες απ’ τα πάρκινγκ και τα πάρκα, φτιάξτε του την μέρα αυτού του ταλαίπωρου Μυτιληνιού και μετά ελάτε να του ζητήσετε τον οβολό του. 

Να σπάσει αυγά ναι… όχι στο κεφάλι του Μυτιληνιού, όμως, πρώτα πρέπει να γίνουνε άλλες ενέργειες και μετά σπάμε αυγά για έσοδα του ταμείου. Στη θέση που είστε εσείς οι ανώτεροι άρχοντες του τόπου είστε για να υπηρετείτε τον πολίτη και να διευκολύνετε την καθημερινότητα και όχι να την δυσκολεύετε. Για σκεφτείτε το λίγο σας παρακαλώ!!!!!