Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Χειροτονία ιερέα μετά από χρόνια στον Πλακάδο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Εφημέριος της ενορίας του Αγίου Βλασίου του Πλακάδου είναι από σήμερα με την ευλογία του μητροπολίτη Ιακώβου ο πατέρας Γεώργιος Κιντάκας ο οποίος χειροτονήθηκε από διάκονος σε πρεσβύτερο το πρωί κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στο ναό μετά από χρόνια. Ο ναός του Αγίου Βλασίου, γέμισε από κόσμο που έσπευσαν να προσευχηθούν και να παρακολουθήσουν την χειροτονία του π. Γεωργίου.  Συγκινημένος ο μητροπολίτης για την τοποθέτηση του νέου ιερέα στην μικρή ενορία προχώρησε στη χειροτονία του πλαισιωμένος από τους ιερείς της Μυτιλήνης π. Αντώνιο Αναστασέλη και π. Ευστράτιο Κομνηνό και τον διάκονο π. Νικόλαο Μαυρουδή. 

Ο πατέρας Γεώργιος είναι ένας νέος κληρικός που μόλις το προηγούμενο διάστημα χειροτονήθηκε σε διάκονο από τον δεσπότη και έχει τη στήριξη όλων των κατοίκων του χωριού για να ζωντανέψει ξανά πνευματικά η μικρή ενορία του Αγίου Βλασίου καθώς μέχρι πρότινος οι πιστοί δεν είχαν καν πρόσβαση στο ναό δεδομένου πως, άγνωστο γιατί, οι Επίτροποι της Εκκλησίας κρατούσαν τον Άγιο Βλάσιο κλειστό όλες τις ημέρες της εβδομάδας με συνέπεια να μην μπορεί κάποιος να προσκυνήσει έστω και χωρίς ιερέα στα τόσα χρόνια που μεσολάβησαν.

Μάλιστα στο θέμα είχαμε αναφερθεί το προηγούμενο διάστημα μέσα από τη σχολιογραφία μας στα Νέα της Λέσβου δεχόμενοι διαμαρτυρίες κατοίκων του χωριού οι οποίοι δεν είχαν πρόσβαση στην εκκλησία.  Ωστόσο από σήμερα όλα αυτά αλλάζουν, καθώς τα ηνία του ναού κρατάει ένας νέος κληρικός στον οποίο όλοι οι κάτοικοι της Γέρας ευχήθηκαν κάθε καλό στο δύσκολο έργο του.

spot_img

More articles

spot_img