Δεν πληρώνουν τίποτα και κανέναν

Εδώ και μέρες πηγαινοέρχονται μέσα στο πάρκινγκ της Μυτιλήνης υποχρεώνοντας με το «έτσι θέλω» τους οδηγούς που πάνε να πάρουν τα αυτοκίνητά τους ή σταθμεύουν να αγοράσουν υαλοκαθαριστήρες. Πρόκειται για καμιά δεκαριά πλανόδιους πωλητές Ρομά, καλοντυμένους, που έρχονται κάθε χρόνο αυτή την περίοδο στη Μυτιλήνη και κάνουν αυτή τη δουλειά επιστρατεύοντας και τα μικρά παιδιά τους.

Οι τιμές που πληρώνουν οι οδηγοί για τους υαλοκαθαριστήρες είναι σχεδόν ίδιες με τις τιμές που έχουν τα πρατήρια υγρών καυσίμων και τα είδη με αξεσουάρ αυτοκινήτου του τόπου μας, μόνο που το εμπόρευμα που διαθέτουν οι Ρομά υπολείπεται κατά πολύ σε ποιότητα και ασφάλεια από τα εγγυημένα προϊόντα που διατίθενται στις επιχειρήσεις του τόπου μας. 

Επιχειρήσεις τις οποίες έκλεισε το Κράτος για τον κορονοϊό, ενώ οι διάφοροι αεριτζήδες που δεν πληρώνουν τίποτα και κανέναν, δεν έχουν ούτε μαγαζιά, ούτε  ενοίκια, ούτε εισφορές. Αλώνιζαν όλο το Σαββατοκύριακο μέσα στο πάρκινγκ προσπαθώντας την Κυριακή το πρωί να υποχρεώσουν ακόμα και τον πατέρα του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Χριστόφα να αλλάξει τους υαλοκαθαριστήρες στο αυτοκίνητό του, αλλά ο κ. Χριστόφας δεν δέχτηκε.

Δεν είναι δυνατόν όταν η οικονομία του τόπου μας βρίσκεται “στην κατάψυξη” οι πολίτες να έρχονται αντιμέτωποι με τέτοιες καταστάσεις παραοικονομίας και δεν είναι δυνατόν το lockdown να αιμοδοτεί το παρεμπόριο