Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024

“Έφυγε” ξαφνικά ο Νίκος Νικολακόπουλος

Μεγάλη θλίψη προκαλεί το αναπάντεχο άγγελμα του θανάτου του επί σειρά ετών διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης Νίκου Νικολακόπουλου ο οποίος έφυγε απο τη ζωή σε ηλικία 77 ετών στη 1 μετά τα μεσάνυχτα από ανακοπή καρδιάς στο σπίτι του στην Επάνω Σκάλα βυθίζοντας στο πένθος την σύζυγό του Ελένη και τους δυο του γιους Γιώργο και Χρήστο καθώς και όλους όσους τον γνώριζαν.

Ο Νίκος Νικολακόπουλος διακρίθηκε ως αξιωματικός της πυροσβεστικής για τις ικανότητές του, για τις γνώσεις και την αποτελεσματικότητά του στα θέματα Πολιτικής Προστασίας πέραν όμως από το υπηρεσιακό επίπεδο διακρίθηκε και ως άνθρωπος για την απλότητα και την καλοσύνη του. Το κενό που αφήνει με το θάνατό του είναι δυσαναπλήρωτο και η απώλειά του είναι αναπάντεχη, καθώς δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. 

Με τα αγαπημένα του εγγόνια στο μπάσκετ της Παγανής που συνήθως τα συνόδευε και τα παρακολουθούσε ως παππούς.

Με καταγωγή από τη Μεσσηνία ο Νίκος Νικολακόπουλος βρέθηκε στη Λέσβο υπηρεσιακά ως αξιωματικός της Πυροσβεστικής και διοικητής αργότερα για πολλά χρόνια ενώ αποστρατεύτηκε από τη θέση του διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Αιγαίου στις 3  Μαρτίου του 2006. Μετά τη συνταξιοδότησή του έχοντας αγαπήσει τον τόπο μας έμεινε στη Λέσβο την οποία έκανε πατρίδα του, καθώς και τα παιδιά του Πολιτικοί Μηχανικοί δραστηριοποιούνται στον τόπο μας και δημιούργησαν τις δικές τους οικογένειες.

Από τους καλούς φίλους και καθημερινός αναγνώστης των Νέων της Λέσβου τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγος και τα παιδιά του, ο αείμνηστος διοικητής της Πυροσβεστικής είχε τιμήσει αρκετές φορές τη δημοσιογραφική μας δουλειά με τα θετικά του σχόλια με παρεμβάσεις του και αυτό για εμάς είχε ιδιαίτερη αξία, καθώς ο Νίκος Νικολακόπουλος ήταν άνθρωπος με βαθιά μόρφωση και πολύ υψηλό επίπεδο.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Τετάρτη στις 18:00 από το μητροπολιτικό ναό Μυτιλήνης.

Τα Νέα της Λέσβου εκφράζουν την οδύνη και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια  στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Θαρρείς και λίγες μέρες μετά τον αποχαιρετισμό του συμπατριώτη του Πελοποννήσιου Κώστα Αντωνόπουλου, έφυγε να τον ακολουθήσει για να μη βρίσκεται μόνος.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img