Πλημμύρισε από παιδικές φωνές η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης το Σάββατο 15 Οκτωβρίου με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή των πουλιών 2016. Περίπου 50 παιδιά με τους γονείς τους ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στο κάλεσμα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Μυτιλήνης για μια δράση σχετική με τα μεταναστευτικά  πουλιά της Λέσβου.

giorti-poulion-2Συγκεκριμένα, στη φετινή εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε μια παρουσίαση από τον Περιβαλλοντολόγο Μιχάλη Μπάκα σχετική με τη φύση της Λέσβου και τα πουλιά που συναντάμε στο νησί και στη συνέχεια τα παιδιά δημιούργησαν μέσα από ένα εικαστικό εργαστήρι τις δικές τους μάσκες και δαχτυλόκουκλες “πουλιά”.

Η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών (Eurobirdwatch) είναι ένα ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα σε περισσότερες από 30 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία περιβαλλοντικών οργανώσεων για την προστασία των πουλιών BirdLife International. Στόχος της Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών είναι η προώθηση της ευαισθητοποίησης για το αξιοθαύμαστο ταξίδι της μετανάστευσης, αλλά και των αναγκών των μεταναστευτικών πουλιών στους τόπους αναπαραγωγής, τα μεταναστευτικά περάσματα και τις περιοχές διαχείμασης.

giorti-poulion-3