Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Επίθεση σκύλου σε κτηνοτρόφο


Επίθεση από σκύλο δέχτηκε ένας κτηνοτρόφος μέσα στο χωριό, στην περιοχή του Σκοπέλου χθες το πρωί, με συνέπεια τον τραυματισμό του από τα δαγκώματα και τα νύχια του τετράποδου και τη μεταφορά του στο αγροτικό ιατρείο του Παπάδου, όπου ο γιατρός αφού φρόντισε τα τραύματά του τού χορήγησε αντιτετανικό ορό και του συνταγογράφησε αντιβίωση για να αποφύγει το ενδεχόμενο μόλυνσης.

Το θύμα του τετράποδου είναι ο κτηνοτρόφος και παλιός πρόεδρος του Συνδέσμου αρχιεργατών δακοκτονίας όταν ακόμα υπήρχε ο σύνδεσμος, Δημήτρης Καραβατάκης, ο οποίος κάλεσε χθες μέσα από τα Νέα της Λέσβου την αστυνομία και κάθε άλλο εμπλεκόμενο να παρέμβουν πριν συμβεί κανένα μεγαλύτερο κακό, όπως είπε, καθώς αυτό το ζώο είναι επιθετικό και ο ιδιοκτήτης του μεγάλος άνθρωπος σε ηλικία και δύσκολα μπορεί να το ελέγξει. 

Το θύμα

 «Το σκυλί μου επιτέθηκε ενώ περνούσα με το μηχανάκι έξω από το σπίτι του ιδιοκτήτη του και έβγαιναν μαζί εκείνη την ώρα, οπότε έπεσε πάνω μου και με έριξε κάτω με το μηχανάκι και άρχισε να με δαγκώνει χωρίς να μπορεί να το ελέγξει ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος μετά το συμβάν τράπηκε σε φυγή αφού πρώτα έδεσε το ζώο μέσα στην αυλή του σπιτιού», είπε ο κ. Καραβατάκης στα Νέα της Λέσβου. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του θύματος, όταν ο ίδιος από το αγροτικό ιατρείο μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα καταθέτοντας μήνυση, η αστυνομία μετέβη δυο φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, ωστόσο λόγω της απουσίας του ιδιοκτήτη δεν προχώρησε στην λήψη κάποιων μέτρων για τον έλεγχο του ζώου προς αποφυγή νέας επίθεσης: «Πρέπει να ληφθούν μέτρα γι’ αυτό το ζώο, το οποίο είναι πολύ μεγάλο σε μέγεθος και επιθετικό και να λάβετε υπ’ όψιν ότι στην περιοχή όπου διαμένει ο ιδιοκτήτης του λειτουργούν κοντά δύο φροντιστήρια με εκπαιδευτικούς και παιδιά και ο κίνδυνος να συμβεί κανένα μεγαλύτερο κακό από το δικό μου είναι άμεσος».

Ο κ. Καραβατάκης εξέφρασε την απορία του γιατί ενώ ο ίδιος κατέθεσε την μήνυση και μάλιστα με ιατρική γνωμάτευση για τον τραυματισμό του δεν κινήθηκαν οι διαδικασίες για να ελεγχθεί ο σκύλος και να μεταφερθεί σε κάποιο κλειστό χώρο ή να του γίνει ευθανασία αν έχει κάποιο πρόβλημα και επιτίθεται στους ανθρώπους. «Το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης του μετά το κακό που συνέβη σε μένα έδεσε το ζώο και εξαφανίστηκε είναι καταρχάς απαράδεκτο, καθώς δείχνει έναν άνθρωπο που δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του αφήνοντας το ζώο ανεξέλεγκτο. Αύριο θα είναι και πάλι ελεύθερο για να επιτεθεί στον επόμενο και στον επόμενο περαστικό. Πρέπει λοιπόν να ληφθούν μέτρα από την αστυνομία και κάθε άλλον αρμόδιο, καθώς τα επιθετικά ζώα δεν πρέπει και δεν μπορεί να κυκλοφορούν στους δρόμους» είπε ο καταγγέλλων.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img