Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

«Για ποιο λόγο τα επιπλέον 200.000 ευρώ;»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Ερώτηση σχετικά με την αναγκαιότητα αύξησης του προϋπολογισμού για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας κατά 200.000 ευρώ, απευθύνει προς τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Στρατής Κυρατζής. Η παρέμβασή του έρχεται με αφορμή τη συζήτηση του θέματος της τροποποίησης του προγράμματος τουριστικής προβολής στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία συνεπάγεται μια τεράστια και ανεξήγητη – για τον κ. Κυρατζή – αύξηση του σχετικού προϋπολογισμού έπειτα από 4-5 μήνες εφαρμογής του.

Ειδικότερα, όπως φαίνεται από την εισήγηση της ημερήσιας διάταξης που έλαβαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο προϋπολογισμός για την τουριστική προβολή αυξάνεται από τις 400.000 ευρώ στις 600.000 ευρώ. Πρόκειται, δηλαδή, για μια αύξηση 50%, που δύσκολα δικαιολογείται, εκτός και αν προέκυψε κάποια νέα – ακριβή κατά πως φαίνεται – σχετική δράση, ή αν υπήρξε σημαντικότατη (αν κρίνει κανείς από την απόκλιση) αστοχία στον εν λόγω σχεδιασμό.

«Η αίσθησή μου είναι πως γίνεται μια κατασπατάληση χρήματος, χωρίς πρόγραμμα. Πρέπει να μάθουμε όμως, πού ξοδεύτηκαν τα χρήματα και πού πρόκειται να ξοδευτούν. Μας ρωτά ο κόσμος στο δρόμο και πρέπει κάτι να απαντήσουμε» σχολιάζει στα «ΝΕΑ της Λέσβου» ο κ. Κυρατζής, επισημαίνοντας πως ουσιαστικά οι σχετικές δαπάνες περνάνε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας αλλά αποσπασματικά, χωρίς να υπάρχει κάποιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα.

Η επιστολή ερώτησής του, που απευθύνεται πέρα από τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη και στον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Νύκτα και στη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας αναφέρει:

«Διαβάζοντας τις εισηγήσεις της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου που πρόκειται να συνεδριάσει την Τετάρτη 1-6-2022, διαπίστωσα ότι μεταξύ άλλων προτείνετε αύξηση του προϋπολογισμού του έργου “ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΠΒΑ 2022” και διαμόρφωσή του από 400.000 ευρώ σε 600.000 ευρώ. 

Εύλογα γεννάται το ερώτημα για ποιο λόγο γίνεται η αύξηση προϋπολογισμού του συγκεκριμένου έργου κατά 200.000 ευρώ; Δαπανήθηκε η προηγούμενη πίστωση; Και αν ναι να μας δοθεί αναλυτική λίστα:

-Με τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν

-Πού σκοπεύετε να δαπανήσετε την επιπρόσθετη προτεινόμενη πίστωση των 200.000 ευρώ».

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις