Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

H Αθήνα χορεύει στο ρυθμό του Ράμα

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

του ΑΝΔΡΙΩΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ*

Έχει πολύ μεγάλη βάση στην ελληνική εξωτερική πολιτική η ρήση ότι η ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΦΟΡΑΣ  ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΟΣ. Ο Πρόεδρος ΡΑΜΑ όταν μιλά σε στενούς του συνεργάτες, ισχυρίζεται ότι στις σχέσεις της χώρας  του με την ΕΛΛΑΔΑ έχει το πάνω χέρι, και αυτό το αποδεικνύει καθημερινά.

Εδώ και ένα χρόνο έχει φυλακίσει τον ΜΠΕΛΕΡΗ, τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας. Η σημασία της επίσκεψης ΡΑΜΑ στην Αθήνα τώρα για τους Βορειοηπειρώτες, είναι ότι ορίστε εγώ, αν και έχω φυλακίσει τον ΜΠΕΛΕΡΗ, μπορώ και πηγαίνω στην ΑΘΗΝΑ, με λίγα λόγια Βορειοηπειρώτες ο Μητσοτάκης μου δίνει  την άδεια.

Γιατί τώρα ο ΡΑΜΑ φυλάκισε τον ΜΠΕΛΕΡΗ, για να καταπατήσει τις περιουσίες των Βορειοηπειρωτών, τις οποίες στην παράκτια χώρα δωρίζει σε φίλους τους για τουριστική αξιοποίηση, χωρίς να πληρώνουν κάποιο αντίτιμο αποζημίωσης, και βέβαια έχει στόχο να αφανίσει και οικονομικά  τους λιγοστούς Βορειοηπειρώτες που απέμειναν.

Τι κάνει τώρα ο κ. Μητσοτάκης, για να συγκρατήσει ακροδεξιούς ψηφοφόρους εν όψει των ευρωεκλογών; Συμπεριλαμβάνει τον ΜΠΕΛΕΡΗ στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, και ουσιαστικά τον βγάζει από τα πόδια του ΡΑΜΑ, και η μειονότητα χάνει ένα στέλεχος, το οποίο αντιστέκεται στις συστηματικές πιέσεις του αλβανικού καθεστώτος. 

Λέει λοιπόν ο πρωθυπουργός μας ότι η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα και όποιος θέλει μπορεί να έλθει και να μιλήσει. Να θυμίσω τι έπραξε η ΜΕΡΚΕΛ, και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας  ΡΟΥΤΕ όταν ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ζήτησε κάτι αντίστοιχο με τον Ράμα. ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ. Η Γερμανία και η Ολλανδία δεν είναι δημοκρατικές χώρες; Και βέβαια να θυμίσω ότι οι εκλογές στην ΑΛΒΑΝΙΑ γίνονται το 2025, συνεπώς δεν είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ η ομιλία του, αλλά έρχεται για να δημιουργήσει  πρόβλημα,  δεδομένου ότι κλείνει χρόνος από την φυλάκιση του Μπελέρη.

Στην αρχή παρακολουθούσαμε ότι δεν εύρισκε κλειστό χώρο για να μιλήσει, όταν εκβίασε ότι θα μιλήσει σε ανοιχτό χώρο (Σύνταγμα), τότε από εκεί που έτρωγε πόρτα, βρέθηκε το κλειστό στο  ΓΑΛΑΤΣΙ, που ανήκει στο Δημόσιο.

Παράλληλα βέβαια δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τους ιδιαίτερους εναγκαλισμούς του ΡΑΜΑ με τον ΕΡΝΤΟΓΑΝ, και την οικονομική απόβαση της Τουρκίας στην γείτονα χώρα, μέχρι και το ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ της Τουρκίας εξαγγέλθηκε ότι θα κάνει παράρτημα στην ΑΛΒΑΝΙΑ. Κανείς δεν ψέγει την ΑΛΒΑΝΙΑ για την εξωτερική της πολιτική. Η κυβέρνηση όμως της χώρας πρέπει να ΕΞΗΓΗΣΕΙ τι πρέπει ακόμα να κάνει ο ΡΑΜΑ, θα συνεχίσει να μας κουνάει το δάκτυλο; Πώς εμείς τα ζωτικά συμφέροντα των Βορειοηπειρωτών θα τα αντιμετωπίσουμε, και ευρύτερα με τέτοια εξωτερική πολιτική τι περιμένουμε;

Τέλος πάντων αυτό που μπορεί να κάνει η ΕΛΛΑΔΑ, και το έχουν δηλώσει κυβερνητικές  πηγές, και νομίζω και ο πρωθυπουργός, είναι να ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ την  είσοδο της ΑΛΒΑΝΙΑΣ  στην Ε.Ε. Να το δηλώσει λοιπόν ξεκάθαρα η κυβέρνηση σε κάθε κατεύθυνση στην Ε.Ε. ότι θα καταψηφίσουμε την ΕΙΣΟΔΟ  της Αλβανίας στην Κοινότητα. Το θέμα δεν είναι πώς το αντιμετωπίζει  η Ευρώπη, η  οποία  το ανάγει σαν διμερές. H καταπάτηση δικαιωμάτων της  μειονότητας, και η φυλάκιση του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, είναι στοιχεία που δείχνουν ότι η Αλβανία δεν τηρεί τους όρους και τις προϋποθέσεις για  να εισέλθει στην Ε.Ε..

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img